Yunet
 

Društvo

Оbeležen Međunarodni dan starih osoba

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. oktobar 2022. • 08:40 •

Оbeležen Međunarodni dan starih osoba

Gerontološki centar Pančevo organizovao je proslavu povodom Međunarodnog dana starih osoba u Klubu za odrasla i stara lica . Tim povodom održana je izložba slika članova likovne sekcije Kluba za odrasla i stara lica i korisnika Doma starih GC Pančevo.

Nakon 2 godine pauze Gerontološki centar Pančevo je zajedno sa svojim članovima obeležio 1. oktobar- Međunarodni dan starih lica. Manifestaciju su otvorili Tanja Lukić, direktorka Gerontološkog centra Pančevo i Emil Sfera, voditelj likovne sekcije Kluba za odrasla i strara lica.

Imali smo priliku da se okupimo i da kroz izložbu radova naših korisnika otvorimo Međunarodni dan starih koji se svake godine obeležava 01. oktobra. Ovo je jedna lepa manifestacija u našem Klubu za odrasla i stara lica. Nakon 2 godine tišine i sprovođenje epidemioloških mera kojima se i dan danas pridržavamo prvi put smo se ovako javno okupili da podelimo radost i sreću, a ono što je najbitnije jeste da svaki put ukažemo na značaj i doprinos svojih starih ljudi. Stariji ljudi su dali i daju našoj zajednici i da upravo kroz mesec starih tokom čitavog oktobra mi vršimo promociju aktivnog starenja, rekla je Tanja Lukić, direktorka Gerontološkog centra Pančevo

Uz prigodan kulturno- zabavni program održana je izložba slika članova likovne sekcije. Likovna sekcija u Klubu za odrasla i stara lica postoji već 16 godina, a članovi se okupljaju svakog četvrtka kako bi se družili i zajedno stvarali nove slike.

Ova izložba koja predtavlja 2 godine likovne kolonije koje se održavaju u nizu od 2006. godine. Mi imamo neverovatnu sreću da organizujemo likovnu sekciju koja okuplja ljude koji su u penziji I vole umetnost, istako je Emil Sfera, Voditelj likovne sekcije Kluba za odrasla i stara lica

Međunarodni dan starih osoba obeležava se i u svetu i kod nas sa ciljem da se naglasi važnost prilagođavanja životnog okruženja potrebama i sposobnostima stanovnika trećeg doba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad