Yunet
 

Društvo

Međunarodna nedelja gluvih i nagluvih obeležena u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. oktobar 2022. • 08:34 •

Međunarodna nedelja gluvih i nagluvih obeležena u Pančevu

U Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih organizovana je proslava povodom obeležavanja Međunarodne nedelje gluvih i nagluvih. U prostorijama te organizacije okupio se veliki broj članova koji su zajedno proslavili ovu nedelju.

Tokom Međunarodne nedelje gluvih i nagluvih organizovana su razna takmičenja, radionice dekupaža i nabavljena su dva nova klima-uređaja. Najvažnija tema tokom obeležavanja Međunarodne nedelje gluvih bila je da se skrene pažnja na potrebe i tegobe gluvih.

Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Pančevo postoji već 66 godina, a podršku u radu dobija sa lokalnog, okružnog i nacionalnog nivoa. Suzana Belić, sekretar u MOGN Pančevo istakla je da je Međunarodna nedelja gluvih značajna za gluvu i nagluvu populaciju i da je projekat koji je finansiralo Ministarstvo pravde priveden kraju.

Svetski dan gluvih i nedelja gluvih obeležava se svake godine u poslednjoj sedmici septembra od 1958. godine. Misija Svetske federacije je da promoviše ljudska prava gluvih ljudi, uključujući i pravo da se prizna znakovni jezik i da gluvi imaju jednake mogućnosti u svim sferama života, uključujući pristup obrazovanju i informacijama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena