Yunet
 

Društvo

Predata lista „Rumuni zajedno – za sigurnu budućnost“ RIK-U

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. septembar 2022. • 17:01 •

Predata lista „Rumuni zajedno – za sigurnu budućnost“ RIK-U

Lista „Rumuni zajedno – za sigurnu budućnost“ koju je podržalo više od 1700 građana danas je predata Republičkoj izbornoj komisiji. Izbori za članove saveta nacionalnih manjina biće održani 13. novembra, a na neposrednim izborima biraće se članovi saveta 19 nacionalnih manjina.

Lista „Rumuni zajedno – za sigurnu budućnost“ predala je Republičkoj izbornoj komisiji preko 1700 sakupljenih potpisa za učešće na izborima za Savete nacionalnih manjina, koji će biti održani 13. novembra. Nosilac liste, dr Trajan Kačina ističe da upravo zbog velikog broja potpisa koji je prikupljen, očekuje pobedu na predstojećim izborima.

– Zahvaljujem se svima koji su u impresivnom broju podržali našu listu i unapred želim da se zahvalim onima koji će 13. novembra izaći i glasati za našu listu. Lista je sačinjena tako da imamo predstavnike iz svih oblasti i iz svih delova gde žive Rumuni. Zajedno želimo raditi na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta i radićemo i borićemo se za svaki grad, svako selo i svako mesto gde žive Rumuni, da bi imali jednu bolju i sigurnu budućnost. Srbija nam pruža svu mogućnost i sva prava koja su nam potrebna i mi smo na tome zahvalni. Zbog toga želimo dodatno raditi, kako bi mlađim generacijama osigurali ono najbolje, a to je jedna sigurna budućnost.

Kandidati sa liste „Rumuni zajedno – za sigurnu budućnost“ poručuju da očekuju podršku građana i pobedu. Izbori za Savete nacionalnih manjina biće održani 13. novembra

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad