Yunet
 

Društvo

Na Sajmu zapošljavanja 32 poslodavca sa 270 radnih mesta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. septembar 2022. • 18:06 •

Na Sajmu zapošljavanja 32 poslodavca sa 270 radnih mesta

U Pančevu će u četvrtak biti organizovan Sajam zapošljavanja na kome će 32 poslodavca ponuditi 270 radnih mesta. Sajam se održava u Ulici vojvode Živojina Mišića, na Korzou od 11 do 13 sati.

Posle pauze zbog epidemje korona virusa Grad Pančevo ponovo organizuje Sajam zapošljavanja. Sajam je jedna od mera u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja koje gradska uprava Pančeva sprovodi tokom godine.

Sajam zapošljavanja organizujemo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanja, filijala Pančevo. Ukupno ćemo imati 32 poslodavca koji će ponuditi ukupno 270 radnih mesta. Ono što je najveća atrakcija u Gradu su novodošle firme, imamo zahteve I za firme Brose I TE-TO, Gaspomnjeftova firma sa sedištem u Pančevu I čitav niz malih preduzeća u gradu. Biće interesanto za sve kojima treba posao I dobiće po prvi put, ali je ovaj sajam namenjen I onima koji žele da promene postojeći posao.

U slučaju kiše Sajam će biti organizovan u Holu gradske uprave, napominje Čučković. Osim Sajma zapošljavanja, bice realizovane I dodatne mere u cilju smanjenja broja nezaposlenih u našem gradu.

U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja mi smo ove godine u Gradu Pančevu opredelili 13 miliona I 500 hiljada dinara I sprovodimo ukupno 7 mera. Mi smo uglavnom sve te mere sproveli ili sprovodimo. Od 1. Oktobra kreće nam stručna praksa I javni radovi. Stručna praksa se odnosi na one koji su nezaposleni a imaju želju da počnu da rade I nemaju radnog iskustva. Ko ima završen fakultet će od Grada dobijati u narednih 12 meseci 30 hiljada dinara, oni sa višom školom 25 hiljada dinara u trajanju od 9 meseci I oni sa završenom srednjom školom dobijaće 20 hiljada dinara u trajanju od 6 meseci. Za javne radove koji takođe kreću 1. Oktobra imamo socijalno najugroženije I invalidna lica koja će moći 2 meseca da rade u javno komunalnim preduzećima, socijalnim I humanitarnim organizacijama I za to će dobijati određenu naknadu.

Grad Pančevo već izvesno vreme ima i dobru saradnju sa organizacijom Help, koja je ove godine omogućila da 33 sugrađana dobije sredstva i kupi mašine kako bi započeli svoj posao.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena