Yunet
 

Društvo

David(10) iz Svilajnca se drugi put bori sa leukemijom. Za lečenje neophodno 150.000 evra

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. septembar 2022. • 10:40 •

David(10) iz Svilajnca se drugi put bori sa leukemijom. Za lečenje neophodno 150.000 evra

David (10) se drugi put bori sa leukemijom: Da bi još jednom pobedio, potrebno mu je 150.000 evra za lečenje u inostranstvu! Iako je tek započeo svoj život, ponovo mora da se bori za njega, leukemija sada ubija brže nego prošli put.

Malom borcu Davidu Petroviću (10) iz Svilajnca, koji se već po drugi put bori sa leukemijom potrebna je pomoć svih nas kako bi i iz ove bitke izašao opet kao pobednik.

David je preživeo dve transplatacije koštane srži. Pre godinu dana, matične ćelije za transplantaciju dobio je od jedne petogodišnje devojčice, a drugi put od majke.

Predrag Slijepčević, osnivač Udruženja Leuka, podelio je priču o predivnom dečaku iz Svilajnca.

– Iako je tek započeo svoj život, ponovo mora da se bori za njega, leukemija sada ubija brže nego prošli put. Hemioterapija je oslabila svaki deo njegovog malog bića, dok pokušava da zaustavi napredovanje bolesti – napisao je Slijepčević, piše Telegraf.

Da podsetimo, Davidu je u februaru prošle godine u Institutu za majku i dete postavljena dijagnoza mijelodisplaznog sindroma sa monozomijom hromozoma 7.

U Institutu je sprovedeno lečenje primenom dve sukcesivne transplantacije koštane srži – od identičnog davaoca, a zatim od majke.

Roditeljima je 8. jula 2022. predočeno da postoji brza progresija bolesti. Naime, u krvnoj slici se beleži porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita. Kako roditelji kažu, majka je sa Davidom skoro nepunih godinu dana na Institutu.

Roditelji su potražili rešenje u inostranstvu i dobili pozitivno mišljenje profesora. Medipol Hospital Turkey je predložila haploidentičnu transplantaciju koštane srži za koju je neophodno prikupiti 150.000 evra u što kraćem roku.

Davidu je ovo poslednja šansa za izlečenje u inostranstvu, a vremena je sve manje.

Za Davidovo lečenje novac sakuplja Humanitarna fondacija „Pokreni život“.

Pomozimo Davidu da ode na transplantaciju:

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka

Uplatom na devizni račun:
IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko pejpal platforme:
paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem poruke na broj 3800 (bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)
Svrha uplate: „David Petrović“

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad