Yunet
 

Društvo

U toku izgradnja Crkvene sale Hrama Svetog Save na Misi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. septembar 2022. • 18:30 •

U toku izgradnja Crkvene sale Hrama Svetog Save na Misi

Kada govorimo o duhovnom sazrevanju I ličnom rastu, onda možemo napomenuti da su se predstavnici Hrama Svetog Save na Misi postarali da to svim građanima kojima je potrebno I obezbede, time što su nedavno započeli izgradnju crkvene sale.

Blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa banatskog gospodina Nikanora, izgradnja Crkvene sale Hrama Svetog Save na Misi pocela je početkom marta, kaze otac Mirko Petrović i navodi da su već 1. Aprila osveštani temelji.

Nedostaju nam ti objekti koji idu uz Hram, dakle na prvom mestu misli se na Crkvenu salu i parohijski dom, koji je neophodan da vernicima takođe pruži duhovni sadržaj. Naime, posle svete liturgije, neophodno je primiti narod, negde gde mogu da posede, razmene koju reč sa svojim meštanima i isto tako da potraže savet od sveštenstva. – rekao je otac Mirko Petrović.

Otac Mirko zahvalio se brojnim donatorima, kao i gradskim preduzecima koja pomazu izgranju crkvene sale.

Ja bih samo eto skrenuo pažnju, obratio se, odnosno zahvalio se javno komunalnom preduzeću Higijena koje nam je izašlo u susret da sa svojim uplatnicima razdele i naše uplatnice, dakle, jeste za donaciju tako da zahvaljujući vernicima evo sve ovo polako, na neki način ima obrise jednog lepog mesta u gradu. Sve ovo na takav jedan vid sređivano, uključujući i ovaj prelepi Ikonostos, dakle još uvek nedostaju ikone rade se, ali svaka ikona je urađena prilogom vernika, tako da, najbolje u razgovoru sa parosima da mogu da daju prilog. – ističe je otac Petrović.

Iako radovi dobro napreduju, za sada se ne moze precizirati kada ce biti kompletno zavrsena crkvena sala.

Ne možemo sad tačno precizirati, videćete da je dosta toga urađeno, sagrađeno je do pred fazu da se stavlja crep, što je dosta značajno i veliki korak, to sad dosta zavisi od naroda, odnosno dobrovoljnih priloga, donator, za sada smo imali hvala Bogu. – rekao je otac Marko.

O bitnosti liturgijskog života i duhovnosti uopšte, svi vernici će moći da čuju odmah nakon izgradnje crkvene sale. A sve ljude dobre volje za donaciju i dobrovoljni prilog otac Mirko poziva da se svojim ličnim dolaskom u Hram Svetog Save prijave za istu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad