Yunet
 

Društvo

Održana tradicionalna “Čajanka” u organizaciji Aktiva žena “Bulka”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. septembar 2022. • 18:00 •

Održana tradicionalna “Čajanka” u organizaciji Aktiva žena “Bulka”

U Debeljači, posle duže pauze, održana je tradicionalna “Čajanka” u organizaciji Aktiva žena “Bulka”. Vredne žene iz ovog aktiva vredno spremaju i njihovu manifestaciju “Kukuruz, dragulj ravnice” koja će biti organizovana 1. oktobra.

Aktiv žena “Bulka” na čajanci su ugostile žene iz Skorenovca, Vojlovice, Ivanova, Mužlje, Novog Sada, Temerina, Bačkog Gradišta, Budisave ali nisu zaboravili ni predstavnike mesnih klubova.

– Nakom dve godine organizujemo našu Čajanku. Veoma je lepo i zabavno Radovale smo se druženju posle dve godine. Došli su iz deset mesta tako da nas ima oko 140 osoba. Muzika je izvanredna. Imamo i tombolu i imamo dosta nagrada. – rekla je Rozalija Čanki, sekretarka Aktiva žena “Bulka” Debeljača.

– Ovde u Debeljači je jako lepo. Imamo dobru muziku. Naše prijateljstvo traje jako dugo, skoro deset godina. Družimo se lepo i oni jako često dolaze kod nas. Mi u Temerinu organizujemo dve čajanke godišnje. Bavimo se ručnim radovima i održavanjem starih zanata i običaja. Negujemo sve što su naše bake i majke radile, ali isto tako trudimo se da to naše znanje prenesemo i na mlade generacije. – istakla je Marija Kolesar iz Udruženje žena Temerin.

Aktiv žena iz Debeljače vredno se spremaju za predstojeću manifestaciju – Kukuruz, dragulj ravnice. Ova manifestacija će biti održana prvog oktobra, a u sklopu manifestacije biće organizovan i bal.

Druženje uz čaj članice aktiva “Bulka” organizuje svake godine i uoči početka adventa, perioda koji se obeležava kao isčekivanje Božića.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena