Yunet
 

Društvo

Vidljivost poljoprivrednih mašina najčešći uzrok saobraćajnih nesreća

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. septembar 2022. • 20:40 •

Vidljivost poljoprivrednih mašina najčešći uzrok saobraćajnih nesreća

U okviru akcije koju sprovodi Gradski komitet za bezbednost u saobraćaju danas je poljoprivrednicima podeljena fluroscentna oprema za vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina, blinkeri za spora vozila, znakovi za obeležavanje sporih vozila i rotaciona sredstva. U sklopu ove akcije sa poljoprivrednicima se razgovaralo o tome i kako još grad može da im pomogne.

Vladimir Lazarov iz Udruženje “Omoljački paori” prilikom uručenja fluroscentne opreme istakao je značaj saradnje na relaciji poljoprivrednici, grad, saobraćajna policija. Sve poteškoće sa kojima se oni suočavaju rešive su ukoliko se zajedno radi na tome, istakao je Lazarov.

Svaka pomoć znači, međutim više znači gest grada Pančeva i to da misle na nas. Poklon kao poklon je lep, ali nije presudan, bitna je briga za nas i da imamo gde da se obratimo kada nam je potrebna pomoć – rekao jeVladimir Lazarov, Udruženje “Omoljački paori”.

Ove nedelje sprovedena je još jedna akcija Gradskog komiteta za bezbednost saobraćaja u kojoj su podeljena fluroscentna oprema za vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina, blinkeri za spora vozila, znakovi za obeležavanje sporih vozila i rotaciona sredstva.

Ovo radimo, jer je vidljivost, odnosno uočljivost poljoprivrednih mašina problem broj 1, koje izazivaju saobraćajne nesreće. Danas osim podele opreme razgovarali smo i sa poljoprivrednicima o problemima u saobraćaju – rekao je Predrag Živković,Gradski komitet za bezbednost saobraćaja.

Vladislava Maksimović, većnica za poljoprivredu, istakla je važnost ovakvih akcija kao i to da se one sprovode već svake godine.

Ovev godine ćemo raditi dva otresišta koje su dve ključne tačke, na Bavaništanskom putu i Novoseljanskom. Nadamo se da će do kraja godine ovi radovi biti završeni – rekla jeVladislava Maksimović, većnica za poljoprivredu.

Naši sagovornici su se složili da su ovakve akcije itekako korisne, jer poljoprivrednici u direktnom razgovoru sa ljudima iz grada mogu da izlože svoje viđenje stanja na terenu i da sve bude rešeno u najkraćem roku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad