Yunet
 

Društvo

Rehabilitovani atarski putevi u Jabuci, Dolovu i Banatskom Novom Selu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. septembar 2022. • 18:43 •

Rehabilitovani atarski putevi u Jabuci, Dolovu i Banatskom Novom Selu

Na našoj teritoriji samo tokom ove godine rehabilitovani su atarski putevi u Jabuci, Dolovu i Banatskom Novom Selu, a sve to zahvaljujući Gradu Pančevu i Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu. Jedan od rekonstruisanih puteva u Jabuci obišao je i gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Grad Pančevo osluškuje potrebe poljoprivrednika i ulaže u infrastrukturu koja im je neophodna za rad i bolje pronise. U ovoj godini rekonstruisano je preko 11 km atarskih puteva, a jedan od njih u Jabuci obišao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Pored ovog atarskog puta, mi smo ove godine rekonstruisali atarski put u Banatskom Novom Selu u dužini od 3 ,5 km i u Dolovu 4,5 km puta.Vrednost radova od kojih je 20 miliona izdvojeno iz budžeta pokrajinskog sekretarijata AP Vojvodine, a 46 miliona iz budžeta grada Pančeva, ovo nije sve, mi nastavljamo da radimo na rehabilitaciji atarskih puteva na našoj teritoriji – rekao je gradonačelnik Pančeva, Aleksandar Stevanović.

Jedan od projekata koji će biti realizovan do kraj godine je i uređenje otresišta – odnosno platoa koji se nalaze na izlascima iz njiva na lokalne puteve.

Mi smo odvojili novac za dva otresišta ove godine, i to će umnogome doprineti da bezbednost saobraćaja na putevima bude povećana obzirom da kada krenu radovi u polju poljoprivrednici često iznose zemlju iz atara na saobraćajnice, a sa ovakim investicijama to se u budućnosti neće dešavati – rekao je Stevanović.

Rehabilitovanja atarskih puteva realizovano je u saradnji sa Pokrajinskim sekretatrijatom AP Vojvodine koji su takođe prepoznali značaj ovakvih investicija, a prema rečima gradonačelnika, lokalna samouprava će nastaviće da u konstruktivnom razgovaru sa poljoprivrednicima izlazi u susret njihovim potrebama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad