Yunet
 

Društvo

Ministar Vulin: U proteklih godinu i po dana MUP znatno uložio u razvoj sporta u policiji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. septembar 2022. • 14:16 •

Ministar Vulin: U proteklih godinu i po dana MUP znatno uložio u razvoj sporta u policiji

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas završnim utakmicama republičkog takmičenja „Sport u policiji 2022“ koje se održava u Vrnjačkoj Banji i poručio da je u proteklih godinu i po dana od strane ministarstva znatno uloženo u razvoj sporta u policiji, da je osnovana Sportska jedinica čiji su pripadnici Srbiji i MUP-u doneli čak 10 zlatnih medalja sa svetskih policijskih igara, ali da je njemu kao ministru policije najvažnije to što se sve više policijskih službenika bavi sportom.

„Nastavićemo da ulažemo u razvoj sporta u policiji i meni je kao ministru unutrašnjih poslova važno da moji policajci treniraju, budu zdravi i visoko motivisani. Baveći se sportom na adekvatan i pravilan način, u dobrim uslovima, uz nadzor najboljih trenera, čvrsto verujem da će moji policajci i svoje policijske zadatke i poslove izvršavati bolje i efikasnije. Zato je važno da nastavimo da razvijamo sport u policiji i ja sam zaista zahvalan Sportskom savezu Srbije i svim granskim savezima na saradnji i pomoći koju pružaju za unapređenje sporta u policiji“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Kako je istakao ministar Vulin, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su na završnom takmičenju u Vrnjačkoj Banji pokazali izuzetan kvalitet, snagu, borbenost koji se stiču samo redovnim treniranjem, dobrom disciplinom i upornošću.

„Pokazali ste vrhunski kvalitet, borbenost, snagu, disciplinovanost, motivisanost, sve vrline koje odlikuju srpskog policajca. Postizanje najboljih rezultata i osvajanje medalja je važno, ali mi je još više važno to da se što više vas, policijskih službenika aktivno bavi sportom. Mi smo vam obezbedili najbolje uslove za treniranje. Odvojte vreme i za bavljenje sportom, ne postoji izgovor da ne trenirate“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Treće republičko takmičenje aktivnosti „Sport u policiji“ počelo je 2. septembra, a završava se danas. Od ukupnog broja takmičara, koji su se prijavili za takmičenje u disciplinama futsal, basket 3×3, odbojka, atletika, streljaštvo i džudo, u okviru aktivnosti “Sport u policiji“, na završni nivo takmičenja u Vrnjačkoj Banji plasiralo se 213 takmičara, odnosno 24 ekipe za takmičenje u ekipnim sportovima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad