Yunet
 

Društvo

Dodela ugovora za podršku projekata iz oblasti zaštite životne sredine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. septembar 2022. • 10:15 •

Dodela ugovora za podršku projekata iz oblasti zaštite životne sredine

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg udelio je ugovore predstavnicima 27 jedinica lokalnih samouprava za realizaciju projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Nakon sprovedenog javnog konkursa pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zažtitu životne sredine za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta AP Vojvodine uručeni su ugovori o finansiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti zaštite životine sredine. Ugovore je svečano uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg koji je tom prilikom zahvalio korisnicia što su uzeli učešće na ovim konkursima.

Reč je o dva konkursa, od kojih je jedan namenjen finansiranju i sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte iz oblasti upravljanja komunalnim otpadnim vodama na teritoriji AP Vojvodine, kao pomoć jedinicama lokalne samouprave u cilju obezbeđenja stabilnog i dugoročnog odvođenja otpadnih voda, zaštite i poboljšanja kvaliteta vode i životne sredine, smanjenja rizika po javno zdravlje i unapređenje kvaliteta života stanovništva. Ujedno realizacijom ovog projekta podžava se ruralni razvoj, stvaraju se preduslovi za održivi društveni i ekonomski razvoj i smanjenja regionalnih dispariteta istakao je Erceg.

Drugi konkurs namenjen je finansiranju i sufinansiranju projektnih aktivnosti za rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada –sanacija i rekultivacije divljih deponija AP Vojvodine. Ugovor po ovom konkursu potpisala je u ime Grada Pančeva, gradska menadžerka Maja Vitman.

Kako je naveo Radivoje Debeljački – predsednik opštine Srbobran u ovoj opštini se kontinuirano radi na otklanjanju divljih deponija. Od pokrajinskog sekretarijata su ovog puta po konkursu dobili 3miliona dinara a dobijena sredstva utrošiće za uklanjanje pete lokacije divlje deponije u Srbobranu.

Ugovore je potpisalo 27 predstavnika jedinica lokalnih samouprava.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad