Yunet
 

Društvo

Održana 23. sednica Skupštine grada Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. avgust 2022. • 11:35 •

Održana 23. sednica Skupštine grada Pančeva

Odbornici Skupštine grada Pančeva su na 23. sednici usvojili niz odluka, među kojima su one koje se tiču finansiranje, izgradnje i održavanje lokalne putne infrastruktre na teritoriji grada i izmene plana i programa gradskih institucija.

Na 23. sednici Skupštine grada Pančeva pred odbornicima se našlo 39. tačaka. Usvojen je i predlog o dopunama odluke o opštinskim putevima i ulicama na teritoriji našg grada. Prema rečima gradske menadžerke Maje Vitman, ova odluka je veoma bitna za sve Pančevce je se njom jasno precizira i definiše kakve uslove će dobiti imaoci javnih ovlašćenja ali i investitori koji imaju potrebu za izgradnju i ispuštanje svojih podzemnih instalacija i priključaka.

– Svi oni koji budu izvodili radove su u obavezi da sve vrate u pređašnje stanje. Ukoliko se seče asfalt ili beton ili se vade kocke, sečenje se moći da se vrši mašinskim putem a kocke će morati ručno da vade. To se odnosi i na kolovo. Odlukom smo definisali jasan proces i postupak samog izviđenja radova. Što se tiče pešačko-biciklističkih staza, svedoci smo da je izuzetno veliki broj trotoara devastirano u naše gradu i nije vraćen kako treba. Odlučili smo da ovom izmenom odluke to mnogo jasnije definišemo i da svi oni koji izvršavaju radove imaju obavezu da to vrate kako je bilo. – istakla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Usvojen je i predlog o davanju saglasnosti aneksa 2 Ugovora o javnom privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infastrukture na teritoriji grada.

Ova odluka je vezana za produženje roka na još godinu dana za pripremnu implemetaciju ulica koje su teme rekonstrukcije radova, sa napomenom da sam ugovor ostaje i dalje primenljiv na deset godina, što znači da ugovor će se okončati 2030. godine. Mi smo ugovorom o JPP zadali sebi cilj da u roku od 2 godine uradimo 35 kilometraputeva i ulica. Ono što smo mi uspeli da uradimo i što smo doprineli samim ovim ugovorom i stabilnom vlašću na svim nivoima, jeste da smo za manje od 2 godine asfaltirali 157 ulica, odnosno 80 kilometra puteva. To znači tri puta više od onog što smo sebi zadali. – rekla je Vitna.

Tačka na sednici skupštine grada bila je i predlog odluke o usvajanju likvidacionog izveštaja „Apoteke Pančevo“ sastavljenog od strane likvidacionog upravnika. Prema rečima gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića, podstignut je sporazum sa kompanijom TT Medic o izmirenju duga.

– Grad Pančevo je opterećen tužbama a sada već i presudama da mora da se namiri sve ono što je u apoteci pokradeno. Zbog tog stanja imamo ovakve presude. Ovo nije prvi, imali smo ih već u prošlosti. Razgovaramo sa poveriocima, Jako veliki deo duga su kamate koje su nastale tokom ovog vremena. Mi smo uspeli sa preduzećem da dogovorimo da dođe do otpisa kamate a da izmirimo glavni dug po presudi i oni su to pristali. Glavni dug koji je u visini od 4 miliona i 995 hiljada biće izmiren i poverioci će biti namireni. – ističe Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Odbornici Skupštine grada Pančeva usvojili su i program rada i finansijski plan gradskih institucija za 2023. godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena