Yunet
 

Društvo

Veliki značaj Udruženja žena iz Južnog Banata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. avgust 2022. • 17:48 •

Veliki značaj Udruženja žena iz Južnog Banata

Udruženja žena najpoznatija su po izložbama ručnih radova, takmičenjima u spravljanju nacionalnih jela i edukaciji na razne teme koje zanimaju žene. Udruženja žena takođe organizuju i gostuju na raznim manifestacijama koje ulepšavaju svojim rukotvorinama.

Udruženje ‘’ Vredne ruke žena Kovina” osnovano je pre šest godina. Bave se očuvanjem običaja i tradicije, naročito promovisanjem ručnih radova . Cilj im je osnivanje etno kuće u kojoj bi izložile ručne radove, nošnje iz ovog kraja Banata, kao i opremu za domaćinstvo. Sacuvajmo od zaborava, a predstavimo budućim generacijama i posetiocima moto je udruženja

„Aktiv žena Prve mesne zajednice Kovin“ bavi se organizacijom kulturno-zabavnog sadržaja i manifestacija, edukacijom i učešćem žena u društveno-korisnom radu i organizuje humaniratne akcije. Snežana Cvetković. predsednica udruženja, najavila je manifestaciju ‘’Banatski fruštuk” 4.oktobra u Kovinu.

Ove godine po 23. put, Udruženje žena ‘’Dolovke” organizuje manifestaciju pod nazivom Štrudlijada. Centralni program odrzace se u subotu, 3. septembra u Dolovu. Tada ce na ovoj slatkoj manifestacijiučestvovati sva udruženja iz Južnog Banata i okoline.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad