Yunet
 

Društvo

Mihajlović:U narednih 10 dana stabilizacija tržišta peleta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. avgust 2022. • 12:53 •

Mihajlović:U narednih 10 dana stabilizacija tržišta peleta

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da se potpuna stabilizacija na tržištu peleta očekuje u narednih desetak dana.

Tokom boravka u Kruševcu ona je izjavila je da će Vojska Srbije pomoći JP „Srbijašume“ u krčenju šumskih puteva, te da će svi proizvođači peleta dobiti potrebne količine sirovog drveta.

„Ograničili smo cenu peleta, zabranili izvoz i na putu smo ka potpunoj stabilizaciji tržišta, posebno jer će i Vojska Srbije pomoći JP „Srbijašume“ kod Knjaževca i Medveđe u krčenju šumskih puteva i biće dovoljno sirovog drveta za sve proizvođače“, rekla je ona.

Navela je da oko 110.000 domaćinstava koristi pelet, a milion ogrevno drvo.

„Mi smo učinili sve što smo mogli za sve kategorije da dobiju na vreme energent koji koriste. Inspekcije su na terenu, koliko god to bilo neprijatno, potrebno je da pokažemo da država prati da li se poštuju donete odluke“, rekla je ona.

Navela je da je u 45 lokalnih samouprava izvršena kontrola 151 privrednog subjekta.

„Njih 108 poseduje svu potrebnu dokumentaciju, dok su kod 37 utvrđene nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je poručila da se svakodnevno radi na stabilizaciji tržišta kako bi domaćinstva imala dovoljno peleta i ogrevnog drveta.

„Verujem da će u narednih sedam do 10 dana doći do potpune stabilizacije“, zaključila je ona.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad