Yunet
 

Društvo

Apel dobrovoljnim davaocima krvi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. avgust 2022. • 13:33 •

Apel dobrovoljnim davaocima  krvi

Crveni krst Pančevo upućuje apel dobrovoljnim davaocima krvi kako bi se povećale zalihe krvi koje su trenutno na izuzetno niskom nivou.

Potrebno je da sakupimo 500, 600 jedinica krvi da bi se obezbedilo neometano lečenje i zbrinjavanje obolelih i da bi olakšali rad zdravstvenom sistemu. Upravo je tako velika nestašica krvi. Pa čak i kada je urgentno potrebna krv, desi se da je nema dovoljno. I tada organizujemo namenske vanredne akcije davanja koje. A to nije rešenje jer krv treba da čeka pacijenta, a ne pacijent krv.

Molimo naše sugrađanke i sugrađane da sutra dođu i daju krv i na taj način pokrenemo široku zajedničku akciju prikupljanja krvi, kako bi pomogli onima koji bez naše pružene ruke ne žive život.

Redovna Gradska akcija davanja krvi se organizuje u sredu 24.08.2022. u vremenu od 9:00 do 12:00 časova, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina broj 15.

Akcije se realizuju uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti izazvane virusom Kovid 19.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja.

Molimo da ovu informaciju, na Vama prikladan način, učinite dostupnom javnosti i time zajedno doprinesemo stabilnom stanju rezervi krvi u zemlji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena