Yunet
 

Društvo

Nikola Penić novi sekretar za sport i omladinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. avgust 2022. • 12:16 •

Nikola Penić novi sekretar za sport i omladinu

Gradsko veće je odlučilo. Novi gradski sekretar za sport i omladinu je Nikola Penić. Ovaj rođeni Beograđanin, dugogodišnji je uspešni sportski radnik. Poslednje četiri godine proveo je na mestu generalnog sekretara Sportskog saveza Beograda, gde je uspešno vodio ovaj veliki savez. SSAB okuplja preko 100 članica i kao takva je najveća ne vladina organizacija koja se bavi sportom u glavnom gradu. Pre toga on je deset godina bio generalni sekretar Atletskog saveza Beograda, a četiri godine bio je gen sek AK Crvena zvezda. Obavljao je i funkciju direktora atletike na Univerzijadi 2009. Iste godine je proglašen za najboljeg atletskog radnika u izboru Atletskog saveza Srbije.

Penić iza sebe ima dva završena fakulteta. Diplomirao je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu, kao i Fakultetu za menadžment u sportu Alfa. On će tako postati novi član tima rukovodilaca, kod gradonačelnika Aleksandra Šapića, koji svakodnevnim radom nastavlja da donosi benefite gradskoj upravi.

Tokom atletske karijere je bio viseštruki osvajač medalja u disciplini 800 metara na Prvenstvima Jugoslavije, u različitim kategorijama. Za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije je 1997. godine takmičio se u disciplinama 800 i 4×400 metara. Nastupao je za klubove Novi Beograd, Partizan, Milicionar i Crvena zvezda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad