Yunet
 

Društvo

Bogat sportski program u okviru Porodičnih dana

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. avgust 2022. • 09:00 •

Bogat sportski program u okviru Porodičnih dana

U okviru manifestacije Porodični dani koja se održava u Omoljici od 10. Do 20. Avgusta biće oranizovan turnir u malom fudbalu za dečake uzrasta do 12 godina. Takmičiće se 4 ekipe, a najbolje očekuju pehari.

Fudbalski klub Mladost iz Omoljice ima podmladak koje će učestvovati na turniru u malom fudbalu koji se po 9 put organizuje u Omljici u okviru porodičnih dana. Osim Omoljčana, takmičiće se dece iz Starčeva, Banatskog Brestovca i Banatskog Novog Sela.

Stefan Đukanović – trener u FK Mladost iz Omoljice

Igra se sistem svako sa svakim, gledamo na kraju ko je najbolji i ko ima najviše bodova taj je prvi. Prvi dobija i pehar, a obezbeđen je pehar i za najboljeg igrača, za najboljeg strelca. Nadam se da će biti dobro druženje i da se vidimo u što većem broju.

Turnir je osmišljen tako da podseća na lige u kojima se takmiče deca uzrasta od 12 godina.

Svaka ekipa ima po 10 učesnika, ograničili smo broj zbog broja medalja i zato što se igra 6+1, dakle 7 igrača sa 3 izmene što je sasvim dovoljno za ovakav turnir.

Posle turnira, mlade fudbalere očekuje i početak lige 7 i lige 9 krajem avgusta.

Liga počinje krajem avgusta, liga 7 i liga 9. Prošle godine u Ligi 7 bili smo prvi u toku sezone, u doigravanju smo izgubili, bitno je da su deca učestovala i da su igrala fudbal.

U okviru Porodičnih dana osim turnira u malom fudbalu biće organizovano još sportskih događaja. U petak i subotu biće održan turnir u odbojci na pesku i jambu. U nedelje je takmičenje u stonom tenisu, u ponedeljak u šahu, utorak je rezervisan za košarku, kao i sreda kada će biti organizovano i takmičenje u sporoj vožnji bicikla. Do kraja Porodičnih dana biće održano i takmičenje u gađanju glinenih golubova kao i konjičke trke.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena