Yunet
 

Društvo

Počela gradnja parkinga kod silosa u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. avgust 2022. • 09:55 •

Počela gradnja parkinga kod silosa u Pančevu

Izgradnja parkinga iza silosa u Pančevu počela je danas. Oko stabala postavljene su crvene trake, kako bi upozorile pešake da ne ulaze u zonu gradilišta, a iscrtana bela linija temelj je parkinga. Iz Gradske uprave apeluju na građane da uklone parkirane automobile i ističu da radovima neće biti ugrožena stabla na ovom potezu.

U okviru projekta rekonstrukcije i uređenja priobalja u Pančevu, počela je i izgradnja novog parkinga na tamiškom keju. Prostiraće se na površini iza silosa, a planirana je izgradnja 69 parking mesta, od čega će 4 biti namenjena osobama sa invaliditetom.

„Cela površina koju obuhvata ovaj parking se stavlja između dva postojeća drvoreda. Ne uništava se ni kvadratni metar zelene površine. Sve su to delovi koji su pod turskom kaldrmom – nasutim kamenom, koji su građani i do sada koristili za parkiranje, ali je to deo koji je rađen za okretanje vozila kada su traktori čekali da uđu u silos. Ne narušavamo uopšte zelene površine koje su trenutno tu. Radi se 750 kvadrata pristupnih saobraćajnica i 75 kvadrata pristupnih staza koje će povezivati parking sa šetalištem pored Tamiša na keju. Radi se i ta pristupna saobraćajnica od keja od Ulice Radoja Dakića do ulaska u kompleks silosa, radi se za teško saobraćajno opterećenje, s obzirom na vozila koja dolaze u silos”. , kaže Đurica Resanović, sekretar Sekretarijata za investicije Gradske uprave Pančevo.

Oko stabala postavljene su crvene trake, kako bi upozorile pešake da ne ulaze u zonu gradilišta, a iscrtana bela linija temelj je parkinga koji se kopa.

„Kompletan ovaj parking sa desne strane pristupne saobraćajnice je obeležen na trenu i stavljena je traka. Ostala su nam vozila na tom delu međutim i na ovom delu sa leve strane se isto radi parking i tu vidimo isto parkirana vozila, čak ima i neregistrovanih, koja odavno nisu pomerana pa bi zamolili sve naše građane koji imaju ovde vozila da sklone u tom delu od pristupnog puta i ovog što je obeležen da uklone vozila kako bi radovi mogli da se izvode.Da bi ipak izašli u susret građanima prvo smo počeli sa radovima sa desne strane od pristupnog puta parkingu, kako bi građani još neko vreme mogli da koriste deo s leve strane. Svesni smo problema sa parkiranjem u ovom delu grada”, kaže Resanović.

Na ovom potezu najpre će biti uređena kišna kanalizacija i zaštićena gasna instalacija, koja prolazi ispod pristupne saobraćajnice. U okviru radova predviđeno je i postavljanje javnog osvetljenja duž celog parkinga i pristupne staze do Tamiša. Radove na kišnoj kanalizaciji izvodiće Finnet inženjering nakon iskopa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena