Yunet
 

Društvo

Mihajlovićeva povodom godišnjice “Oluje”: Pamtimo naše žrtve i prognane, za budućnost najvažnije da čuvamo mir i stabilnost

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. avgust 2022. • 08:07 •

Mihajlovićeva povodom godišnjice “Oluje”: Pamtimo naše žrtve i prognane, za budućnost najvažnije da čuvamo mir i stabilnost

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je povodom godišnjice hrvatske vojne akcije “Oluja” da su očuvanje mira i stabilnosti najvažniji za budućnost regiona i da je odgovornost svih političara u regionu da rade na tom cilju.

“Ni kao država ni kao narod nismo i nećemo nikada zaboraviti hiljade ubijenihi nestalih i više od 250.000 prognanih Srba u vojnoj akciji “Oluja”, koji su izgubili život ili su morali da napuste svoje domove samo zbog toga što su pripadali srpskom narodu. Naša je obaveza da ne zaboravimo ni svoje žrtve ni svoje prognane, ali imamo i odgovornost i obavezu prema sadašnjim i prema budućim generacijama da učinimo sve da žive u miru i da se ne ponove ratovi, stradanja i izbeglištvo koje su prošli Srbi iz Krajine. Mir i stabilnost koje želimo za srpski narod i za sve svoje građane jednako želimo i za sve druge narode u našem okruženju, jer samo tako možemo stvarati bolju budućnost na ovim prostorima”, rekla je Mihajlovićeva.

“Srpski narod pokazao je da je narod koji zna i da pamti i da oprašta, i danas su sve naše snage usmerene ka očuvanju mira i stabilnosti, ka regionalnom povezivanju i ekonomskom napretku ne samo Srbije, već i celog regiona. Ako želimo da ovaj region ima budućnost i da ljudi ostanu da žive na ovim prostorima, onda rešenja za sve probleme moramo tražiti u dijalogu, dok upotreba sile, izolacija i zaustavljanje razvoja moraju ostati deo ružne prošlosti”, zaključila je Mihajlovićeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad