Yunet
 

Društvo

14 miliona dinara za tekuće održavanje 13 osnovnih škola na teritorija grada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. avgust 2022. • 11:50 •

14 miliona dinara za tekuće održavanje 13 osnovnih škola na teritorija grada

Grad Pančevo svake godine značajna sredstva iz budžeta izdvaja za radove na uređenju objekata škola na teritoriji grada. Ove godine izdvojeno je preko 14 miliona dinara za tekuće održavanje 13 osnovnih škola.

Period školskog raspusta u školama najčešće se koristi za sanaciju i adaptaciju prostora,jer u tom periodu nisu tu ni učenici, ni nastavnici, pa radovi mogu nesmetano da se odvijaju. Tatjana Božić, članica gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, obišla je tekuće radove na uređenju objekata škola, koji se izvode kako bi učenici imali još bolje uslove od jeseni.

– Za ovu kalendarsku godinu, grad Pančevo je izdvojio preko 14 miliona dinara za 13 osnovnih škola i preko 9 miliona za tekuće održavanje srednjih škola.Trenutno smo u Gimaniziji gde se odvijaju radovi na sanaciji dela krova ali i na krečenju učionica, hodnika, zameni dela pločica. U Gimnaziji to nije sve što je urađeno. Prošle godine su završeni i prozori se i fiskulturna sala. Grad je izdvojio 40 miliona za investicione radove na rekonstrukciji fiskulturne sale koja nije ozbiljno rađena od 1888. godine.

Tatjana Božić ističe da se radi i u ostalim školama sa teritorije grada, a ove godine Grad Pančevo je izdvojio finansijska sredstva i za tri kapitalne investicije od velikog značaja, koje se sprovode Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu.

– U Banatskom Novom Selu u OŠ “Žarko Zrenjanin” je hol propao, rade se i nove instalacije i to je već pri kraju. Takođe se radi i kotlarnica. U OŠ “Miroslav Mika Antić” radi se hol škole. Menjaju se dotrajale pločice savremenim materijalima. Naše škole imaju puno godina i sada su svi materijali pohavani, i vreme je da se menjaju savremenijim materijalima. Takođe se radi i krečenje. Radi se i u Baletskoj školi, Stevičinoj školi. Imamo sanaciju učeničkih toaleta u Poljoprivrednoj školi i školi “Branko Radićević”, kreči se i osnovna škola u Glogonju. Koristimo ovo leto da obiđemo radove i da vidimo da li je još nešto potrebno kako bi školaska godina mogla da počne 1. spetembra

U Baletskoj školi „Dimitrije Pralić“ se uređuje prilaz školi, popravljaju se pragovi i oštećeni zidovi. Radovi su i u zbornici, ali i u učionicama i salama koje koriste učenici kako osnovne tako i srednje baletske škole. Skoro svi radovi će biti završeni do 1. septembra i škole će spremno dočekati početak nove školske godine, rekla je Tatjana Božić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena