Yunet
 

Društvo

Druga faza radova uređenja kružnog toka

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. jul 2022. • 13:30 •

Druga faza radova uređenja kružnog toka

Budući da se Grad Pančevo ubrzano razvija, u delu naselja Tesla u saradnji sa Komitetom za bezbednost saobraćaja biće uređen kružni tok u cilju veće bezbednost učesnika u saobraćaju i smanjenja saobraćajnih gužvi. Trenutno je u toku druga faza radova koje je obišla gradska menadžerka Maja Vitman.

Prva faza radova na rekonstrukciji kružnog toka kod Plinare je završena. Ovi radovi podrazumevaju rekonstrukciju postojeće raskrsnice sa pripadajućim instalacijama istakla je gradska menadžerka Maja Vitman tokom obilaska radova.

Do sada je urađena prva faza radova i ovaj infrastruktirni projekat je od velikog značaja za sve građane Pančeva, a ne samo za stanovnike naselja Tesla. Do sada smo u prvoj fazi uradili zaštitu postojećeg gasovoda, uradili smo radove na pešačkoj i saobraćajnoj konstrukciji, deo radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne, fekalne i kišnje kanalizacije. Tim tempom nastavljamo dalje. – ističe Maja Vitman gradska menadžerka.

Druga faza obuhvatiće radove na zaštiti instalacije, radove na kolovozu, pešačkim i biciklističkim stazama na drugoj polovini ulica Miloša Obrenovića i ulice Sterijine. Tokom radova saobraćaj će biti preusmeren na okolne ulice.

Nema zastoja u saobraćaju, postavljena je horizontalna i vertikalna signalizacija. Građani su blagovremeno obavešteni postavljanjem horizontalne I vertikalne signalizacije u ulici Lava Tolstoja koja pokazuje da je ulica Sterijina zatvorena za saobraćaj. U narednom period posle završetka krećemo u treću fazu radova na 270 metara u ulici Miloša Obrenovića i ulici Vojvođanski bulevar. Za sada je još uvek zaustavljen saobraćaj u ulici Vojvođanski bulevar, ali građaniimaju bezbedan pristup Plinari i isto tako benzinskoj pumpi. – kaže Vitman.

Vrednost ove kružne raskrsnice iznosi 72 miliona dinara sa PDV–om, a završetak radova se očekuje krajem avgusta. Grad nastavlja da ulaže u infrastukturu i ubrzanim tempom izvodi i ostale radove na saobraćajnicama, a trenutno je u toku i asfaltiranje dela ulice Cara Lazara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena