Yunet
 

Društvo

Dvorište „Američkih zgrada” uskoro dobija i kišnu kanalizaciju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. jul 2022. • 16:32 •

Dvorište „Američkih zgrada” uskoro dobija i kišnu kanalizaciju

Ulica Branka Radičevića na deonici od ulaza u dvorište „Američkih zgrada“ do Ulice Svetozara Miletića biće zatvorena za saobraćaj u narednih dvadesetak dana. Gradska menadžerka Maja Vitman, koja je obišla radove, zahvalila je na strpljenu građanima, kako ove tako i Ulice Sterijine, koja je zatvorena zbog izgradnje kružnog toka kod Plinare.

Radovi u Ulici Branka Radičevića deo su rekonstrukcije dvorišta „Američkih zgrada“. Rekonstrukcija je počela u februaru, a u toku je izgradnja kišne kanalizacije, zbog čega je deo ulice i zatvoren za saobraćaj.

„Dvorište „Američkih zgrada“ do sada nije imalo kišnu kanalizaciju. Radove smo izveli u samom dvorištu i došli smo sada do faze radova kada je neophodno da se poveže samo dvorište „Američkih zgrada“ sa kolektorom, odnosno sa recipijentom koji se nalazi u Ulici Svetozara Miletića i od juče smo krenuli sa radovima povodom same izgradnje kišne kanalizacije. Želim svim građanima da se zahvalim na strpljenju. Očekujem da će radvoi biti završeni za dvadesetak dana i nakon toga će ovaj deo ulice biti pušten u rad, rekla je Maja Vitman”, gradska menadžerka.

U dvorištu „Američkih zgrada“ rekonstruisana je vodovodna i kanalizaciona mreža, zamenje dotrajale instalacije javnog osvetljenja i rekonstruisana Ulica Branka Radičevića.

„Ujedno bih i najavila da smo u postupku izrade projektnog zadatka za rekonstrukciju ovog dela ulice od Braće Jovanovića do Svetozara Miletića i druga faza radova koje će se odnositi na Moše Pijade, shodno da se radovi izvode u drugom delu Ulice Branka Radičevića u Margiti”, navela je Vitman.

Svedoci smo da se slika našeg grada poslednjih godina značajno menja. Pančevo ima značajan broj gradilišta istakla je gradska menadžerka Maja Vitman, koja redovno obilazi izvođače radova.

Mi se možemo pohvaliti kao lokalna samouprava da imamo otvorenih jedanaest gradilišta od čega su dva u visokogradnji, a ostalo je niskogradnja. Pančevo je danas jedno veliko gradilište. Stvorili smo te mogućnosti putem budžeta i zahvaljujući podršci građana i njihovom strpljenu radove izvodimo”, rekla je Vitman.

Počela je i druga faza radova na izgradnji kružnog toka kod Plinare, navela je menadžerka Vitman i zahvalila je na razumevanju građanima, pre svega naselja Tesla, zbog zatvaranja Sterijine ulice. Ova faza radova trebalo bi da bude završena do 20. avgusta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena