Yunet
 

Društvo

Održana 22. sednica Skupštine grada Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. jul 2022. • 20:12 •

Održana 22. sednica Skupštine grada Pančeva

Danas je održana 22. sednica Skupštine grada Pančeva. Odbornici su osvojili Predlog plana razvoja grada Pančeva 2022-2028 a takođe su razmatrali više kadrovskih pitanja vezanih za razrešenje i imenovanje školskih odbora na teritoriji grada Pančeva.

Na sednici Skupštine grada Pančeva pred odbornicima se našao predlog plana razvoja grada Pančeva 2022-2028 i ovo je najvažniji dokument koji su odbornici usvojili u cilju daljeg razvoja grada. Izvestilac o ovoj tački dnevnog reda bila je Maja Vitman, gradska menadžerka, a Plan razvoja grada Pančeva u narednih sedam godina predstavio je Slobodan Mijailović, član konsultantskog tima Ekonomskog fakulteta iz Beograda.

– Naš grad je nekada bio grad sivila, ugašenih fabrika. Danas, naš grad ima novi perspektivu. Nekada smo se čudili kako i na dobrom geografskom položaju u našem gradu se ništa nije dešavalo. Ova vlast u drugom mandatu, nastavljajući sam razvoj grada sprovodeći niz izuzetno dobrih i kvalitetnih projekata, pružanost građana nije popustila, vredno smo radili i stvorili mogućnosti da planom razvoja, što se može videti iz priloženih aktivnosti, zapravo sve to sprovede. Danas u Pančevo ne radi samo onaj ko neće. Posla ima mnogo i nama je veoma bitno da ulaganjem u dualno obrazovanje i promovisanjem tehničkih škola, upravo to i unapredimo.

Pred odbornicima Skupštine grada Pančeva našao se i predlog Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktor JKP „Grejanje“. Za VD direktora imenovan je Predrag Živković, sadašnji član Gradskog veća zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost. Predrag Živković je diplomirani ekonomista i do sada je obavljao više funkcija u gradskoj vlasti.

– Iz zdravstvenih razloga, dosadašnja direktorka JKP „Grejanje“ Zdenka Jokić podnela je ostavku na ovoj funkciji. Ovom prilikom želim da se zahvalim gospođi Jokić na svo radu. JKP „Grejanje“ je preduzeće koje je od vitalnog značaja za naš grad i ona je zaiosta dala sve od sebe kako bi naš sistem grejanja funkcionisao neometano. Mi smo juče nakon konsultacija došli do zaključka da ovo preduzeće mora da vodi neko ko je adekvatan pa predlažem gospodina Predraga Živkovića

Odbornici su usvojili i više kadrovskih pitanja vezanih za razrešenje i imenovanje školskih odbora na teritoriji grada Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad