Yunet
 

Društvo

Naučno-edukativni kamp u Idvoru posetila gradska većnica za obrazovanje Tatjana Božić

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. jul 2022. • 12:10 •

Naučno-edukativni kamp u Idvoru posetila gradska većnica za obrazovanje Tatjana Božić

I ove godine godine deca iz cele Srbije okupila su se u Letnjem kampu za talentovane učenike Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin”. Ovogodišnji kamp, 12. po redu, koji će trajati do 17. jula obišla je Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje.

Kako usavršiti znjanja iz programiranja i fizike i kako sutra, po završetku školovanja, pronaći dobar posao u svojoj obalsti, samo je deo onoga što su naši najtalentovaniji učenici iz cele zemlje mogli da saznaju na zanimljivim predavanjima na Edukativnom kampu u Idvoru , u organizaciji Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin”. Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje kaže da Grad Pančevo podržava i nagrađuje talentovane učenike.

Ovde su naši najbolji fizičari, deca koja su osvojila nagrade iz oblasti fizike i tema kampa jesu programski jezici u fizici. Međutim, ja bih, pre svega, rekla da je tema kampa druženje, jer deca su na zasluženom odmoru. Nadam se da će ovde steći nova znanja, kroz druženje, kroz rad sa eminentnim predavačima da će sledeće godine još bolje rezultate ostvariti. Grad Pančevo uvek podržava i nagrađuje učenike koji osvajaju nagrade na takmičenjima. Trudimo se da našu decu nagradimo, da ih uvažimo, kako bismo ih motivisali da se nakon školovanja vrate u naš grad – istakla je Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje.

Letnji kamp je prilika da učenici, pre svega, savladaju neke od zahtevnih softverskih veština, ali i da se druže i razumenjuju znanja, rekao je dr Dragoljub Cucić, kordinator kampa i rukovodilac RCT ,,Mihajlo Pupin“ .

Mi ovde njima nudimo neki sadržaj koji nemaju u školama da nauče, na primer, Javu ne rade u školama. Deca brzo i lako usvajaju znanja. Jedan od razloga postojanja Centra za talente i jeste stvaranje naučnog i umetničkog podmlatka u Srbiji – kaže Cucić.

Stefan Đorđević, nekada polaznik ovog kampa, a danas uspešan mentor, podelio je s nama svoja iskustva o radu s mladim i uspešnim generacijama.

Ovde nisu ni samo fizičari, ni samo matematičari. U pitanju je paleta oblasti, što mi se posebno sviđa, jer se bavimo interdisciplinarnim radovima. Na taj način jedni drugima upotpunjuju znanja. Po prvi put sam ovde u ulozi predavača, bio sam učenik na kampu pre deset godina i to iskustvo mi je otvorilo vrata, pre svega, u programiranju. Programski jezik Java, koji učimo ovde, može se primeniti na više različitih platform – rekao je Đorđević.

Talentovani učenici u Idvoru boraviće do 17. jula.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad