Yunet
 

Društvo

Ljubav i trud stvaraju pobednike

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. jul 2022. • 16:40 •

Ljubav i trud  stvaraju pobednike

Apsolutni pobednik Festivala „Zlatna dirka – prva harmonika Vojvodine Ivanovo 2022“ je Mario Milenković iz Vinče. Ovaj sedamnestogodišnjak je bio najbolji u kategoriji seniora po odluci žirija. U narednom periodu Mario će pokušati da osvoji priznanja u Jagodini i Sokobanji.

Postati apsolutni pobednik festivala harmonike u Ivanovu je stvar prestiža jer je ovo jedno od najznačajnijih takmičenja u našoj zemlji, smatra mladi Mario Milenković, koji je ove godine pokazao najviše znanja i veštine u sviranju harmonike. Kaže da se dugo pripremao i da je očekivao da će ove godine poneti najlaskaviju titulu.

-U mojoj kategoriji svaki takmičar je bio dobar i savako je pokazao ono što zna. Ja sam vežbao, trudio se, radio sa nastavnikom i sam kod kuće i nadao sam se. Tomi je bio cilj da budem prvi i uspeo sam u tome. Probe su trajale oko 2 meseca za ovo takmičenje i svakodnevo sam vežbao oko 6 sati. Zahvali bih se svom stanvniku, ja učim kod Ivana Stankovića, na svom trudu i što smo uspeli da osvojimo nagradu. – rekao je Mario Milenković – apsolutni pobednik Festivala Zlatna dirka.

Mario ima 17 godina, a harmoniku svira od svoje 7 godine. Završio je osnovnu muzičku školu. Svakodnevno vežba i ne može da za misli dan bez ovog instrumenta. U Ivanovu se takmiči već nekoliko godina.

-Tu sam od početka festivala, već 5- ta godina. Svake godine bilo je neko mesto, neka nagrada. Sada sam apsolutni pobednik i više ne mogu da se takmičim ali ću naredne godine verovatno ja otvoriti festival. – istakao je Milenković.

Ovog mladog harmonikaša u narednom peridou očekuju festivali koji će biti održani u Jagodini i Sokobanji, a on se nada da će i tu pokazati znanje i osvojiti nagrade.

-Sada sledi takmičenje u Jagodini, prva harmonika Srbije, pa u Sokobanji i mislim da je to najprestižnije takmičenje. Tu bih voleo da bude neki lep plasman. Videćemo. – kaže Mario.

Recept za uspeh je jednostavan smatra Mario koji je i odličan đak u Ekonomskoj školi. On ističe da za sve može da se nađe vreme, ako se napravi dobar plan i dobra organizacija. Zato on i niže uspeh na svim poljima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena