Yunet
 

Društvo

Uređenje fudbalskog terena na SC „Mladost“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. jul 2022. • 19:58 •

Uređenje fudbalskog terena na SC „Mladost“

U toku je postavljanje najmodernije veštačke podloge na fudbalskom terenu Sporskog centra ,,Mladost“. Pančevo je grad sporta, a veštačka trava na terenu služice fudbalskom klubu ,,Železničar“ u postizanju jos boljih rezultata, istakao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović tokom obilaska radova i najavio nova ulaganja u sportsku infrastukturu.

Na Sportsko rekreativnom centru ,,Mladost“ u toku je uređenje fudbalskog terena. Radovi u ovoj fazi obuhvataju postavljanje podloge od drobljenog kamena i ugradnju ,,veštačke trave”. A kako napreduju radovi, uverio se na licu mesta gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović. On je podsetio da je prilikom usvajanja rebalansa odvojen novac za veliki broj investicija, u sta spada i rehabilitacija ovog terena.

– Pančevo je grad sporta, to smo rekli već mnogo puta i to zaista jeste tako i mi taj epitet zelimo i da zadržimo, a želimo i da unapredimo sport u našem gradu, i zbog toga su investicije poput ove veoma važne. Nalazimo se na spotskom centru ,,Mladost“ ovo je investicija koja se odnosi na fudbalski teren, gde se postavlja najmodernija veštačka trava koja će služiti našem fudbalskom klubu ,,Železničar“ koji je klub od posebnog značaja za grad Pančevo. Služiće im da postižu još bolje rezultate, a svedoci smo da su u proteklom periodu postignuti veliki rezultati. U Fudbalu ,,Železničar“ igra prvu ligu, i mi se nadamo da ćemo sledeće godine igrati Super ligu. -naveo je Stevanović.

Za uređenje fudbalskog terena grad je izdvojio 78 miliona dinara sa PDV- om, a prema recima gradonacelnika Stevanovica ulaganje u sportsku infrastrukturu je veoma važno.

– Investicije ovog tipa su nešto što ćemo da nastavimo da radimo. Pored investicija koje radimo u komunalnoj infrastrukturi, u putnoj infrastukturi, u oblasti kuzlture, investicije u osblasti sporta nastavljamo i dalje da sprovodimo. Mi smo na Sportsko rekreativnom Centru u prethodnim godinama rekonstrruisali trim stazu, rehabilitovali smo terene za rukomet i košarku. Prošle godine smo uradili još jedan teren za košarku, evo sada sređujemo fudbalski teren. Trenutno je u fazi izradaprojektno tehničke dokumentacije za novi gradski stadion koji počinje da se gradi na Strelištu kod Hale sportova. Nastavljamo to da radimo jer je sport zaista važan za grad Pančevo. Mi smo grad koji ima veliki broj šampiona i želimo i dalje u budućnosti da stvaramo nove šampione. – navodi gradonačelnik.

U narednom periodu planirana je rehabilitacija trim staze u Narodnoj bašti. A da je Pančevo grad šampiona dokazuju brojni sportisti. Ipak, pored velikog broja profesionalaca, za grad su veoma bitne potrebe kako mladih sportista tako I rekreativaca, ističe gradonačelnik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad