Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obišao radove u SRC “Mladost”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. jul 2022. • 15:50 •

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obišao radove u SRC “Mladost”

Foto: FK Železničar

Pančevo će imati fudbalski teren za ponos. Aleksandar Stevanović, prvi čovek Pančeva obišao je danas Sportsko-rekreativni centar “Mladost” kako bi proverio kako se odvijaju radovi na fudbalskom terenu. Radovi na objektu Železničara su počeli u prvoj polovini juna i trebalo bi da budu završeni do 15. jula. Trenutno se priprema podloga za postavljanje najsavremenije i najkvalitetnije veštačke trave.

Do početka nove sezone u Prvoj ligi, kada Železničar u Pančevu dočekuje Zlatibor radovi bi trebalo da budu završeni.

– Ovo je samo jedna od brojnih gradskih investicija koje sprovodimo u ovom momentu. I prilikom usvajanja budžeta, kao i prilikom usvajanja rebalansa budžeta, već sam rekao da je u gradu Pančevu pokrenut veliki broj investicija. Ovo je jedna od njih. Ono što smo ove godine radili, kao i lane, i kako radimo već godinama, investicije raspoređujemo tako da budu ravnomerno zastupljene u svim sferama života u Pančevu. Nastavljamo da investiramo i u sportsku infrastrukturu. Pančevo je grad sporta i mi taj epitet želimo da zadržimo. Želimo i da unapredimo sport u našem gradu, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Železničar ima cilj da naredne godine igra u elitnom rangu takmičenja a za to mu je neophodna dobra infrastruktura na kojoj se ubrzano u gradu I rad. Radovi na fudbalskom terenu SRC “Mladost” u Pančevu koštaju 78 miliona dinara sa PDV-om i finansiraju se iz budžeta Grada Pančeva.

– Ovaj teren će služiti Železničaru koji je od posebnog značaja za Grad Pančevo. Verujemo da će im to omogućiti da postižu još bolje rezultate. Svedoci smo da su veliki rezultati već ostvareni u prošlom periodu, budući da Železničar igra u Prvoj ligi Srbije. Mi se nadamo da će Železničar sledeće sezone igrati u Superligi. Investicije ovog tipa su nešto što ćemo nastaviti da radimo pored investicija koje sprovodimo u komunalnoj i putnoj infrastrukturi, u kulturi. Investicije u oblasti sporta nastavljamo i dalje da sprovodimo. Kada Železničar zaigra i u Superligi, potrudićemo se da obezbedimo sve što je neophodno da Železničar može u Pančevu da igra superligaške utakmice. Grad Pančevo će stati iza kluba i stvoriti sve uslove kako bismo mogli da gledamo najkvalitetniji fudbal u našem gradu, rekao je Aleksandar Stevanović.

U infrastrukturu na Sportsko-rekerativnom centru Mladost ulagalo i u minulih godina.

– Ovde na Sportskom centru Mladost rekonstruisali smo trim stazu, rehabilitovali smo terene za rukomet i košarku, prošle godine smo uradili još jedan teren za košarku, a sada sređujemo fudbalski teren. Nastavićemo to da radimo. Trenutno je u fazi izrade projektno-tehnička dokumentacija za novi gradski stadion koji će se graditi na Strelištu kod Hale sportova. Nastavljamo to da radimo, jer sport je od izuzetnog značaja za Grad Pančevo. Mi smo grad koji ima veliki broj šampiona i ponosni smo na njih. Želimo da i u budućnosti stvaramo nove šampione. Želimo da obezbedimo kvalitetnije uslove za naše sportiste, kako bi oni mogli da u svom gradu ostvaruju izuzetne rezultate. Ponosni smo na činjenicu da se Andrea Stojadinov, jedna od naših najboljih džudistkinja, vratila u naš grad i da će trenirati u Džudo klubu Tamiš. To je ono što nas motiviše da nastavimo da ulažemo u sport i da rekonstruišemo kompletnu sportsku infrastrukturu u Pančevu – istakao je gradonačelnik Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad