Yunet
 

Društvo

Polomila se velika grana u centru Pančeva, nema povređenih

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. jul 2022. • 19:31 •

Polomila se velika grana u centru Pančeva, nema povređenih

U Samom centru Pančeva, na Korzou kod Kulturnog centra, odlomila se velika grana sa koprivića. Pukom srećom nema povređenih. Nadležni iz JKP Zelenilo odmah su izašli na teren.

Grana koja je pala uUlici Vojvode Živojina Mišića na Korzou kod Kulturnog centra sve je šokirala. Najbitnije je da nema povređenih. Ni među prolaznicima, ali ni među mnogobrojnim radnicima koji trenutno rade na rekonstrukciji ulice. Odmah po prijavi, radnici Zelenila izašli su na teren i uklonili otpale grane. S njima je na lice mesta došla i Ženja Marinković, pejzažni arhitekta.

-Oko 13:30 došlo je do loma jedve velike remene grane vrste drveta koprivić. Kao što se vidi na preseku, nakon uklanjanja grane, unutra je bila centralna trulež koja spolja naravno nije mogla da se vidi, jer je grana potpuno olistala. Uzrok samog loma jesu i ove visoke temperature, jer i stabla kao i sva živa bića reaguju na ekstremne temperature, kako na niske tako i visoke. Kombinacija truleži u grani i visokih temperatura uzrokovala je njen pad. Pošto je grana izuzetno velikih dimenzija, protezala se do drveta s druge strane ulice i zakačila je jednu granu s druge strane i polomila i nju. Na ovom potezu je trenutno i gradilište, radnici su ovde čitav dan, na sreću nije bilo radnika ispod samog koprivića na kojem se odlomila grana tako da nije bilo povređenih. JKP “Zelenilo” će narednih dana da izvrši pregled stabala zajedno sa nadležnim institucijama i utvrditi da li je potrebno ukloniti još neku granu. Videćemo kakvo je stanje” – izjavila je Ženja Marinković, pejzažni arhitekta iz JKP “Zelenila”.

Nadležni poručuju da će inspekcija narednih dana izvršiti detaljni pregled terena, što podrazumeva i sva stabla u ovoj pančevačkoj ulici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad