Yunet
 

Društvo

Spasavanje pasa lutalica

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. jun 2022. • 17:37 •

Spasavanje pasa lutalica

Pre 10 godina Tatjana Stana napustila je užurbani gradski život i preselila se u Starčevo. Tamo je u svom dvorištu počela da se brine o psima lutalicama i da ih udomljava.

Da postoje odgovorni i humani ljudi koji se brinu o napuštenim i odbačenim kućnim ljubimcima – odličan primer je Tatjana Stana. Ona na svom imanju u Starčevu ima više od 30 pasa, uglavnom mešanaca. Posvetila im je skoro čitavu deceniju svog života. Sklanja ih sa ulice, hrani i leči … Veseli i umiljati psi potvrda su da se gospodja Stana itekako dobro brine o njima. Psi su zdravi, imaju dosta hrane i vode u ovim tropskim danima – a u to se i uverila naša ekipa na licu mesta.

Tatjana je do sada udomila više od 100 pasa, a svakom od njih je osim doma pružila i dosta ljubavi. Ona se zahvalila ZOO higijeni Pančevo koja joj je znatno pomogla da pse skloni sa ulice i da ih sterilše.

·Napominjem da su svi psi sterilisani, čipovani i vakcinisani i molila bih sugrađane da mi ne dovode pse i ostavljaju ih ispred kapije jer nemam više kapaciteta da ih čuvam)

Tatjana je pozvala sve ljude dobre volje, ljubitelje životinja, kao i društevno odgovorne kompanije da joj, ukoliko su u mogućnosti, pomognu u hrani i lekovima za ovih 30 umiljatih mešanaca.

Ukoliko ste zainteresovani da udomite nekog od ovih pasa i obradujete svoje ukućane – možete posetiti fejsbuk stranicu tatjane stano

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena