Yunet
 

Društvo

Predsednik Vučić se obraća javnosti – rastu penzije, plate i minimalac!

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. jun 2022. • 11:26 •

Predsednik Vučić se obraća javnosti – rastu penzije, plate i minimalac!

Foto:Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon što se jutros u 9 sati sastao sa predstavnicima radnika i sindikata kompanije „Stelantis“, u čijem sastavu posluje kragujevačka fabrika „Fijat“.

Na sastanku je bilo reči o sudbini radnika „Fijatove“ fabrike u Kragujevcu u tranzicionom periodu do početka proizvodnje novog električnog automobila tokom 2024. godine.

Predsednik Srbije je zatim govorio kako je situacija u Evropi i u svetu veoma ozbiljna zbog rata u Ukrajini zbog čega se na dnevnom nivou trudi da pronađe što više rešenja za jesen i zimu. Vučić ističe i da je kriza u energentima, hrani i cenama sve veća.

-Kako rat u Ukrajini, dobija na zamahu, tako je situacija i politička i ekonomska u svetu sve komplikovanija, posebno imajući u vidu da su snage Rusije u naletu i da su sve snažnije. I svi oni koji su govorili da će biti drugačiji rezultat ratnih zbivanja, jasno je danas da nisu u pravu, to donosi i drugačije okolnosti vezane za ekonomsku situaciju u Evropi i Srbiji. Ta situacija je ozbiljnija od one koju mi vidimo. Mi se trudimo da na dnevnom nivou, pronađemo što više rešenja i za jesen i za zimu. Toliko je kriza velika i u energentima i u hrani i u cenama, da nije jednostavno iz toga izaći – dodao je Vučić.

-Zato će penzije biti povećane 19,1 odsto zaključno sa prvim januarom. To je najveće povećanje. Dobili smo saglasnost. Dakle, penzije će ići zajedno sa povećanjem, najkasnije od prvog novembra. Zaključno sa drugim povećanjem, od prvog januara. Ja mislim da je to malo ko očekivao i malo ko verovao u finansije Srbije u uslovima rata. Plate će biti dvostruko povećanje, a minimalac će biti još značajnije povećan – istakao je Vučić.

Izvor.pink.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad