Yunet
 

Društvo

Za upis u željene škole, potrebno i više od 90 bodova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. jun 2022. • 18:30 •

Za upis u željene škole, potrebno i više od 90 bodova

Učenici osmih razreda uveliko se pripremaju za polaganje male mature, a potom i za upis u željene srednje škole. Najpopularnije škole u Srbiji su gimnazije u Beogradu, dok je u Pančevu najtraženiji smer eletrotehničar informacinih tehnologija, rekao je za RTV Pančevo Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prema podacima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najviše interesovanja učenika ima za upis škola u Beogradu. Najtraženije su Gimnazije i to 3 i 10. Veliki broj učenika želi da upiše i Elektrotehničku školu u Beogradu, kao i Vazduhoplovnu akdemiju. I ucenici u Pančevu imaju slična interesovanja.

Blagojević istče da su u toku poslednje priprema za polaganje male mature. Roditelji i đaci sve informacije oko upisa, bodova neophodnih za upis u određenu školu mogu naći na portalu moja srednja škola, gde takođe može da se obavi i elektronksi upis.

Za upis učenika u prvi razred srednje škole u Srbiji za narednu školsku godinu planirano je ukupno 74.982 mesta, od čega je 56.750 u srednjim stručnim školama, a 18.232 mesta ima za učenike koji žele da upišu gimnazije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena