Yunet
 

Društvo

Mašinska škola Pančevo učesnik Erasmus plus projekta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. jun 2022. • 11:30 •

Mašinska škola Pančevo učesnik  Erasmus plus projekta

Mašinska škola iz Pančeva učestvuje u Erasmus plus projektu, u okviru koga razmenje iskustva sa kolegama iz evrospkih zemalja. Do sada je takva saradnja ostvarena sa sličnim stručnim školama u Danskoj i Italiji. Projekat finansira Evropska unija.

Projekat Erasmus plus počeo je da se realizuje u prošloj školskoj godini, putem onlajna, kada su deca iz Mašinske škole Pančevo razmenjivala prezentacije o sebi, svojoj školi i zemlji sa učenicima iz Italije I Francuske.

Početkom juna četvoro profesora Mašinske škole boravilo je na severu Italije, gde su imali priliku da se upoznaju sa njihovim sistemom rada. Prisustvovali su predavanju o hibridnim vozilima, jer se ovaj segment saradnje bio vezan za automehaničare.

Osim Italije, profesori iz Pančeva su učestvovali su i u Erasmus projektu u Danskoj, gde su se uverili kako funkcioniše obrazovanje u ovoj zemlji.

Erasmus plus projekat biće nastavljen na jesen, kada je planirano da učenici koji se pripremaju za takmičenja otputuju u Italiju.

Edukacija u okviru Erasmus plus projekta namenjena je učenicima trećeg stepena – automehaničarima i četvorodišnjeg smera mašinski tehničar. Osim stručnih saznanja, učenici u okviu projekta mogu da nauče i nešto o drugim zemljama, njihovoj kulture, ali mogu i da vežbaju engleski jezik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena