Yunet
 

Društvo

Gradski parlament na 21. sednici usvojio rebalans budžeta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. jun 2022. • 11:00 •

Gradski parlament na 21. sednici usvojio rebalans budžeta

Gradski parlament na 21. sednici usvojio je rebalans budžeta u iznosu od 7 milijardi 491 milion 695 hiljada i 858 dinara. Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva kaže da se rebalansom nastavlja investicioni ciklus, te da su, pored već započetih investicija, obezbeđena sredstva i za nove projekte koji ce poboljšati život građana.

Budžet grada Pančeva povećan je u odnosu na decembar prošle godine kada je, kako je naveo gradonačelnik Aleksandar Stevanović, bio istorijski i iznosio blizu 6,7 milijardi dinara. To uključuje i kreditno zaduženje Grada u iznosu od 8%, što, kako je rekao, ne umanjuje veličinu budžeta.

U prethodnom periodu uspostavljena je i dobra saradnja sa drugim nivoima vlasti, naveo je Stevanović i naglasio da se rebalansom nastavlja investicioni ciklus, te da su, pored već započetih investicija, obezbeđena sredstva i za nove projekte.

Jedan od najbitnijih projekta biće Projekat nadogradnje bezbednog i pamtnog grada SMART CITY, za koji će Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj obezbediti 52 miliona, a grad u ovoj godini dodatnih 10 miliona dinara. Projekat će ukupno koštati oko 90 miliona, i trebalo bi da bude realizovan u naredne tri godine.

Domaćinsko raspolaganje dovelo je do toga da će u našem gradu biti realizovani i ostali mnogobrojni projekti. Između ostalog, 10 miliona opredeljeno je za uređenje tartan staze i dečjeg igrališta u Narodnoj bašti, 20 miliona za izgradnju kapele u Ivanovu, 350 miliona za izgradnju vrtića na Strelištu, 5,3 miliona za rekonstrukciju i dogradnju „Sigurne kuće“. Gradonacelnik kaže da je detaljno sagledano sve što je potrebno za nesmetano funkcionisanje u Pančevu, a obezbeđena su i dodatna sredstva za funkcionisanje komunalnog sektora. Budući da je putna infrastruktura jedan od osnova za normalno i nesmetano funkcionisanje grada, za rehabilitaciju ulica izdvojeno je 250 miliona dinara.

Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje istakla je da su u poslednje dve godine kapaciteti predškolske ustanove povećani, ali da je na opštu radost porastao i broj mališana, kao i da lokalna samouprava čini napore da se liste čekanja u vrtićima smanje. Osvrnula se i na pitanje obezbeđivanja besplatnih udžbenika za osnovce.

Odbornici su usvojili i predlog izmene plana za postavljanje sredstava za oglašavanje na teritoriji grada Pančeva.

Odbornici su razmatrali i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Gradskog stadiona u Pančevu, Predlog odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada, Plan rada i finansijski plan Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin, a izjasnili su se i o finansijskim i izveštajima o radu ustanova za 2021.godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena