Yunet
 

Društvo

Ministar Vulin: Izborićemo se sa krivolovom, biće stroge kazne

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. jun 2022. • 11:13 •

Ministar Vulin: Izborićemo se sa krivolovom, biće stroge kazne

Pripadnici novoformirane Jedinice MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine s kolegama iz Policijske uprave u Pančevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Smederevu, podneće krivičnu prijavu protiv 42-dišnjeg muškarca iz Belegiša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nezakonit lov.

On se tereti da je noćas, bez dozvole i za vreme lovostaja u lovištu Vojvodina šuma u Deliblatskoj peščari, odstrelio košutu koja je, kako se sumnja, bila u steonom stanju, saopštio je MUP.

„Izborićemo se sa krivolovom u Srbiji. Naša lovišta i naša divljač su naše bogatstvo i pripadaju svima. Država se po prvi put na ovako organizovan način bori protiv krivolova koji će biti iskorenjen“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin, na čiju inicijativu je obrazovana Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala.

„Šume i lovišta neće biti prostor na kome neko može bez ikakve dozvole i reda i u vreme lovostaja da vrši lov na našu divljač i da ugrožavanjem i narušavanjem prirode i nehumanim odnosom prema divljači, ostvaruje profit i zaradu.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine pojačaće svoj rad i nadzor u svim mestima u Srbiji koja su predviđena za lov, a svako ko odstreli divljač mimo propisanih zakona i pravila i bez dozvole biće strogo kažnjen. Krivolovci su posebno na meti srpske policije „, izjavio je Vulin.

Policijski službenici oduzeli su od osumnjičenog odstreljenu divljač, dve puške sa termovizijskim nišanom, municiju, putničko vozilo i mobilni telefon.

Protiv četrdesetdvogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad