Yunet
 

Društvo

U dvorištu Američkih zgrada planirano povećanje zelenih površina

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. jun 2022. • 17:03 •

U dvorištu Američkih zgrada planirano povećanje zelenih površina

Nove zelene površine dobiće stanari U Dvorištu Američkih zgrada. Ozelenjavanje je već počelo. Postojčca zdrava stabla biće zadržana, a planirana je i sadnja novih.

Na radost stanara Američkih zgrada ovo ali I svako sledeće Leto za njih će biti prijatnije. Nove zelene površine i nova stabla dodatno će ukrasiti taj prostor, navodi Ženja Marinković, pejzažni arhitekta Javnog komunalnog preduzeca „Zelenilo”.

„Grad Pančevo u saradnji sa građanima, sa „Zelenilom”, investitorom zadržaće sva kvalitetna stabla i naravno upotpuniti ih na jesen sa novim sadnim materijalom, a stabla koja budemo mogli da presadimo, to su pre svega neki četinari, na jesen ili ovih dana ćemo to odraditi. Ukloniće se samo ona stabla koja su zaista loša u smislu kondicije, bolesna, suva. Imamo tu trešnju, orah i tako dalje, ali je zaista to minimalno u odnosu na broj stabala koja će se na ovoj površini zadržati.“

Grad Pančevo I ovog puta je dokazao da misli i na svoje najmlađe sugrađane. U hladovini drveća njih ce obradovati dečje igrališe.

„Mi se nalazimo upravo na prostoru gde će se nalaziti juedno, veliko, lepo, dečje igralište. Ono će biti okruženo ovim stablima koje vidite oko nas. Imaće prirodnu hladovinu, a kako bi sve to izgledalo lepše mi ćemo to upotpuniti i živim ogradama koje će ga ograditi od okolnih popločanih površina. Tako da nadamo se potpuno drugačijoj slici na jesen“, rekla je Ženja Marinković.

U dvorištu američkih zgradau toku je izgradnja staza i platoa. Kada ti radovi budu završeni osim oplemenjivanja prostora novim drvenastimh i žbunastim sadnim materijalom, kako navodi Ženja Marniković, biće uređene i travnate površine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad