Yunet
 

Društvo

Najbolji učenici Pančeva na Srebrnom jezeru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. jun 2022. • 16:46 •

Najbolji učenici Pančeva na Srebrnom jezeru

Tradicionalno, po zavrsetku osnovne osnovne škole nosioci „Vukove diplome“ od Grada Pančeva dobijaju nagradnu ekskurziju. Ove godine na nagradno putovanje krenulo je 155 najboljih učenika sa teritorije našeg grada. Oni ce posetiti Golubačku tvrdjavu i Srebrno jezero.

– Znam za ovo putovanje od početka osmog razreda i jeste bila neka motivacija da završim sa svim peticama, rekla je učenica Olga Mrdak Ovakvi izleti za nosioce Vukovih diploma organizuju se već sedmi put, kaže članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Tatjana Božić. Pored nagrada za osnovce, tu su i novčana sredstva,,koja Grad izdvaja za učenike srednjih škola i studente.

– Ovde imamo 155 vukovaca, 750 000 je izdvojeno za ovu namenu i predviđeno budžetom. Naravno, to nije sve čime Grad Pančevo nagrađuje nosioce Vukove diplome. Izdvojen je novac i za knjige koje škole u ime grada poklanjaju učenicima. Mi uvek brinemo o deci, pa smo za nosioce Vukovih diplome srednjih škola pripremili novčane nagrade, tako da će u junu mesecu biti upriličena dodela novčane nagrade, jer smo procenili da je njima, kada završavaju srednju školu i upisuju fakultete novac potrebniji. Takođe nagrađujemo i studente. Pa se nadamo da će se svi oni ostvariti i svoju porofesionalnu karijeru nastaviti u svom gradu i unaprediti ga, rekla je Tanja Božić.

U ovom lepom događaju za učenike, svoju ulogu ima i Aktiv direktora osnovnih škola u Pančevu,uz čiju pomoć Grad organizuje ova putovanja.

– Obilazimo Golubac, Srebrno jezero, Golubačku tvrđavu, nakon čega naš čeka brod kojim idemo na drštarenje u trajanju od dva sata Dunavom, kaže Dragan Janjič, direktor OŠ ,,4. oktobar“ u Glogonju .

A da bi ovo druženje bilo još lepše pobrinuo se i butik ,,Gate” zahvaljujući kome će svi mladi Vukovci sa ovog putovanja poneti jednu uspomenu – majicu koja ce ih podsećati na lepe školske dane.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad