Yunet
 

Društvo

Gost emisije „Lice nacije“ Svetislav Bule Goncić

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. jun 2022. • 10:30 •

Gost emisije „Lice nacije“ Svetislav Bule Goncić

Gostujući u emisiji “Lice nacije” naš proslavljeni glumac Svetislav Bule Goncić je, između ostalog, govorio o istorijskoj prekretnici Srbije, kao i o tome da tumačenje današnjeg vremena nije moguće bez istorijskog konteksta. Kao prednost naše zemlje navodi geopolitički položaj, jer se upravo tu spajaju istok i zapad i to “čuva” našu nezavisnost.

Objašnjavajući koje su to najveće vrednosti i mudrosti u životu, Goncić se dotakao pitanja elite, tj. građana koji su deo budućnosti Srbije i koji čine tu elitu.

Osvrnuvši se i na svoju karijeru Goncić je napravio paralelu između vođenja pozorišta i glumačkog poziva. S ozbirom na staž koji ima iza sebe i koliko dobro poznaje “daske koje život znače”, kaže da mu nije bio problem da “stane” i na čelo Narodnog pozorišta.

Svetislav Goncić je zaključio da su starije generacije ostavile dobru osnovu na kojima današnji mladi glumci stoje i da bi oni trebalo to da poštuju. Govoreći o tome, istakao je da upravo poštujući to nasleđe mladi ljudi stvaraju jedan novi teatar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena