Yunet
 

Društvo

Saradnja NIS-a sa fakultetima

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. maj 2022. • 17:53 •

Saradnja NIS-a sa fakultetima

Kompanija NIS uspostavila je saradnju u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu sa tri obrazovne institucije: Fakultetom za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, Akademijom tehničkih strukovnh studija u Beogradu i Fakultetom zaštite na radu u Nišu. Memorandumom o saradnji su predviđena razmena znanja i iskustva, zajednička naučna istraživanja u projekti od obostranog interesa, podrška studentima u izradi naučnih radova, kao i stručna praksa za studente.

NIS je saradnju u raznim oblastima sa fakultetima započeo pre 11 godina. Ove godine uspostavljena je i saradnja u oblasti bezbednosti i zdravlja sa tri visoko obrazovne ustanove. Kako je istakao Vadim Smirnov zamenik generalnog direktora NIS-a ukoliko su želeli da ostanu savremeni i fleksibilni bilo je potrebno da se uspostavi saradnja u smislu razmene mišljenja, uvođenja novih tehnologija, ali i dobijanju novih mladih kadrova sa fakulteta kojima NIS može da obezbedi radno mesto, a studenti njima kontinuirani razvoj.

Kako ističu dekani fakulteta cilj ovog projekta je razmena znanja, zajedničkog iskustva, kao i primena onoga što se radi na fakultetima u praksi.

Saradnja će se odvijati posredstvom NIS-ovog programa „Energija znanja“, koji je pokrenut 2012. godine i u okviru kog kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu. NIS je u okviru ovog projekta uspostavio saradnju sa 34 fakulteta u Srbiji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena