Yunet
 

Društvo

U Bavaništu organizovana manifestacija „Jugonostalgija“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. maj 2022. • 10:00 •

U Bavaništu organizovana manifestacija „Jugonostalgija“

Manifestacija, pod nazivom „Jugonostalgija“, obeležena je u Bavaništu na dan kada se u SFRJ obeležavao praznik – „Dan mladosti“. Organizator druženja je grupa lokal-patriota okupljenih na Fejsbuk stranici „Bavanište – Pidikanci na okupu”, a njihova ideja je da se ožive uspomene na dane kada se omladina družila uz logorsku vatru i da današnji mladi osete čari tog doba.

Učesnici programa su nosili nekadašnje pionirske marame, podsetili se pionirske zakletve, a vrhunac programa bilo je organizovanje logorske vatre, sa igranjem kozaračkog kola i pevanjem partizanskih pesama. Manifestaciju je posetio i „ON”, najveći sin naroda i narodnosti, to jest glumac koji je oživeo lik druga Tita. Štafetu, koju su za ovu priliku izradili Mašinska škola Pančevo i preduzeće „Inox prerada”, predstavnik današnje omladine je uručio „Titu Pidikancu”.

Nakon prvog dela večeri ispunjenog vizuelnim simbolima prošlog vremena, nastupili su muzički bendovi koji su svirali YU rok muziku koja je nastajala u periodu od 60-tih godina do nestanka SFRJ.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena