Yunet
 

Društvo

Nove dojave o bombama u školama širom Srbije, nastava otkazana ili onlajn

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. maj 2022. • 08:47 •

Nove dojave o bombama u školama širom Srbije, nastava otkazana ili onlajn

Dojave o podmetnutoj elektronskoj napravi stigle su na elektronske adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji.
Dojave su stigle na mail adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji.

U cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu. Do okončanja KD pregleda nastava će se odvijati onlajn, a učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Svi direktori OŠ na teritoriji Južnobačkog okruga su mejlom noćas dobili dojavu, te će policija pregledati zgrade.

Učenici zbog toga nemaju prvi čas, a upitni su i ostali, dok se ne pregledaju sve škole. Za sada nema više informacija od policije, niti ministarstva prosvete.

Kako građani javljaju, u pitanju su OŠ „Svetozar Marković Toza“, OŠ „Petefi Šandor“, OŠ „Vasa Stajić“, OŠ „Kosta Trifković“, „Dušan Radović“, „Ivan Gundulić“ i škola „Nikola Tesla“ na Telepu.

Srednje škole nisu dobile dojavu.

Dojave su stigle na mejl osnovnih škola u Magliću, Kulpinu i Bačkom Petrovcu, prenosi „Storyteller“.

Sve škole postupaju prema sigurnosnim procedurama, a učenici danas neće ići u školu, navodi se u porukama koje su jutros učitelji/-ice i razredne starešine poslali na Viber grupe roditelja.

Dve Osnovne škole u Bačkoj Palanci danas na onlajn nastavi

Zbog dojava o postavljenoj bombi, đaci Osnovnih škola ‘’Sveti Sava’’ i ‘’Desanka Maksimović’’ u Bačkoj Palanci, nastavu će danas pohađati onlajn, saznaje RTV.

‘’Mejl da je u školama postavljen eksploziv, na adrese škola stigao je jutros u 3 sata i 41 minut. Policija je pregledala prostorije, ništa nije pronađeno, pa se pretpostavlja da je dojava bila lažna’’, izjavila je za RTV Snežana Fodora direktorica škole ‘’Sveti Sava’’.

Učenici su preko viber grupa obavešteni da ne dolaze u školu.

Pretnje i u Rumi

Od jutros su i roditelji dece koja pohađaju OŠ „Jovan Jovanovic Zmaj“ u Rumi obavešteni da decu ne šalju u prepodnevnu smenu zbog dojave da je u školi podmetnuta bomba. Preteći mejl stigao je i na adrese u Sremskoj Mitrovici, Inđiji i Šidu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena