Yunet
 

Društvo

„Vaskršnje radosti na trgu“ u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. maj 2022. • 16:21 •

„Vaskršnje radosti na trgu“ u Vršcu

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa banatskog gospodina Nikanora, sinoć je na prepunom Trgu Svetog Teodora Vršačkog održan veličanstveni program pod nazivom „Vaskršnje radosti na trgu“.

Cilj ovog događaja bio je da se u vaskršnjoj radosti okupimo i na duhovno, ali i kulturno umetnički način, radosno proslavimo najradosniji hrišćanski praznik „Sveto Hristovo Vaskrsenje“.
Gradski trg je odabran da bi se radost širila i vani, po predivnom sunčanom danu, što je urodilo plodom, sudeći po broju naših sugrađana koji su svojim prisustvom uveličali i podržali događaj.“ izjavila je organizatorka programa, protinica Violeta sandić

Program je otvorio arhijerejski namesnik vršački protojerej Radomir Sandić. Učešće u program uzeli su Vršački đaci, mladi pesnici Maksim Rankov i Nikola Milutinović, književnica Verica Preda, crkveni hor „Sveti Teodor vršački“, muzička škola „Josif Marinković“ Vršac, grupa pevača „Istok 10“, KUD „Grozd“, kao i gosti iz Alibunara gradsko – crkveni hor „Sveta tri Jerarha“. Kroz manifestaciju su nas vodili Sofija Vijatov i Jovan Nišević. Program je pratila i mala postavka dečjih radova. Trgom se orila pesma, igra i širila radost. Program je završen puštanjem balona u vazduh, sa željom da ovakvih radosti bude što češće i više, kako u našem gradu, tako i širom sveta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena