Yunet
 

Društvo

Kružni tok kod Plinare u Pančevu do kraja leta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. maj 2022. • 19:37 •

Kružni tok kod Plinare u Pančevu do kraja leta

Na raskrsnici ulica Miloša Obrenovića i Vojvođanski bulevar, kod Plinare do kraja leta biće izgrađen kružni tok. Radovi će početi sutra, a tokom njih u Ulici Miloša Obrenovića biće obezbeđeno dvosmerno odvijanje saobraćaja.

Radi povećanja bezbednosti učesnika i smanjenja frekventnosti saobraćaj na raskrsnici Ulice Miloša i Obrenovića i Vojvođanskog bulevara u Pančevu biće izgrađen kružni tok. Projekat je rađen u saradnji sa Komitetom za bezbednost saobraćaja, navela je gradska menadžerka Maja Vitman, a vrednost izgradnje kružne raskrsnice iznosi 72 miliona dinara sa PDV-om.

Planirane su tri faze izvođenja radova. Prva obuhvata radove na kolovoznoj konstrukciji, pešačkim i biciklističkim stazama na jednoj polovini Ulice Miloša Obrenovića i kraku raskrsnice ka Vojvođanskom bulevaru i Plinari. U drugoj fazi isti radovi obavljaće se na drugoj polovini ulice, dok poslednja podrazumeva izgradnju fizičkih ostrva kod desnog skretanja, pešačkih i biciklističkih staza, kao i obeležavanje i postavljanje saobraćajne signalizacije.

Osim izgradnje kružnog toka na ovom potezu biće rekonstruisana vodovodna mreža. Postojeće azbestnocementne cevi biće zamenjene polietilenskim. Predviđena je i rekonstrukcija atmosferske kanalizacije i čišćenje fekalne. Na raskrsnici je planirana i demontaža postojećeg javnog osvetljenja. Biće postavljeno 27 novih stubova sa energetski efikasnim LED izvorima svetla.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena