Yunet
 

Društvo

Još 100 novih radnih mesta za decu u vrtiću u Tutinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. maj 2022. • 11:45 •

Još 100 novih radnih mesta za decu u vrtiću u Tutinu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, načelnik opštinske uprave Tutin Adnan Šehović i predstavnik izvođača radova potpisali su danas Ugovor o izgradnji novog vrtića površine oko 1.000 metara kvadratnih.

Ružić je istakao da je strateški cilj resornog ministarstva da se poveća obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a to je moguće jedino ako se povećaju kapaciteti vrtića.

Ministar je naglasio da se izgradnjom vrtića u naselju Svračiće,uz podršku Svetske banke, obezbeđuje 100 novih mesta za mališane Tutina.

On je precizirao da vrednost investicije iznosi približno 94 miliona dinara, a predviđeno je da izgradnja bude gotova u narednih deset meseci, kada će mališanima Tutina biti na raspolaganju novi objekat predškolske ustanove„HabibaStočević“.

Resorno ministarstvo, uz podršku Svetske banke, realizuje Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, putem kog unapređuje dostupnost, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu.Kroz projekat se izgradnjom, dogradnjom, adaptacijom i opremanjem obezbeđuje 11.000 novih mesta u vrtićima za mališane.

Projekat, pored navedenog, podržava Nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnažuje kompetencije vaspitača, pruža podršku porodicama sa decom, sa fokusom na porodice iz osetljivih društvenih grupa, podstiče uključivanje dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a sve u cilju obezbeđivanja podsticajnih uslova za razvoj sve dece.

Više o informacija o pomenutom projektu možete pogledati na www.ecec.mpn.gov.rs.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena