Yunet
 

Društvo

Republičko takmičenje medicinskih škola na Čardaku

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. maj 2022. • 20:00 •

Republičko takmičenje medicinskih škola na Čardaku

Republičko takmičenje u prvoj pomoći, realističkom prikazu povreda i stanja za medicinske škole započeto u Pančevu završeno je na Čardaku. Ukupno je učestvovalo 10 škola, a domaćin je bila Medicinska škola “Stevica Jovanović” Pančevo.

Na Čardaku je održano republičko takmičenje u prvoj pomoći, realističkom prikazu povreda I stanja za medicinske škole koje je počelo u Pančevu. Učestvovalo je ulupno 10 škola, a domaćin je bila Medicinska škola ‘’Stevica Jovanović” Pančevo, koja iz tog razloga nije imala predstavnike. Treće mesto osvojila je Medicinska škola iz Kraljeva, drugo mesto osvojila je Medicinska škola “Dr Andra Jovanović” iz Šapca, a prvo meso osvojili su učenici iz Medicinske škole “Draginja Nikšić” iz Sremske Mitrovice,sa više od 97 odsto uspešnosti na terenu.

Bilo je 12 poligona na kojima su učenici mogli da pokažu svoje praktično znanje iz ove oblasti, dok su na šest bili ocenjivani. Pre praktičnog dela, učenici su radili testove iz poznavanja prve pomoći. Volonteri iz Crvenog krsta Pančevo I Crvenog krsta Kovin održali su radionice gde su takmičari imali zadatak da adekvatno prepoznaju povrede I zbrinu povređene.

Učenici iz Medicinske škole “Stevica Jovanić” Pančevo se nisu takmičili ali su učestvovali I pomagali ostalim takmičarima u radionicama. Takmičenje je prošlo sa visokim rezultatima I za to je zaslužan zajednički timski rad.

Takmičari iz svih škola pokazali su veliku uspešnost na terenu, zaključili su volonteri Crvenog krsta koji sui m bili valika podrška tokom takmičenja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad