Yunet
 

Društvo

Na maturu bez automobila

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. maj 2022. • 18:26 •

Na maturu bez automobila

U okviru kampanje „Na maturu bez automobila” Agencija za bezbednost saobraćaja pančevačkim maturantima približila je moguće posledice nepoštovanja saobraćajnih propisa. Na tu temu održano je predavanje, maturantima su bili su u prilici da isprobaju takozvane „pijane naočare”, kao i simulator prevrtanja i čeonog sudara.

U susret maturskoj večeri Agencija za bezbednost saobraćaja mladima širom zemlje, kroz predavanja i simulacije nezgoda, ukazuje na važnost poštovanja saobraćajnih propisa. Pre svega da ne voze ukoliko su konzumirali alkohol, da vežu sigurnosni pojas i pridržavaju se propisane brzine.

Svoje tragično iskustvo sa maturantima pančevačkih srednjih škola podelila je tridesetjednogodišnja Kristina Grbović iz Čačka. Ona je kao suvozač stradala u saobraćajnoj nezgodi pre šest godina i od tada je zbog preloma kičme u invalidskim kolicima. Usled neprilagođene brzine i bespotrebnog preticanja po klizavom kolovozu vozač je izgubio kontrolu i došlo je do višestrukog prevrtanja automobila.

Na teritoriji Pančeva u prva četiri meseca ove godine zabeleženo je 116 saobraćajnih nesreća u kojima je pet osoba izgubilo život, naveo je Darko Trajković iz Saobraćajne policije.

U okviru kampanje “Na maturu bez automobila” maturanti su bili u prilici da isprobaju takozvane „pijane naočare”, simulator prevrtanja i čeonog sudara.

Predrag Živković, član gradskog veća za saobraćaj kaže da će Pančevo i u narednom period održavati slične akcije, sa ciljem da što više građana, pre svega mladih, od stručnih ljudi čuje koje su moguće posledice neprilagođene vožnje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena