Yunet
 

Društvo

Raspisan javni poziv za zapošljavanje visokoobrazovanih Roma

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. maj 2022. • 16:41 •

Raspisan javni poziv za zapošljavanje visokoobrazovanih Roma

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Saradnji sa Kancelarijom za Inkluziju Roma AP Vojvodine i Nacionalnim savetom romske Nacionalne manjine raspisuje javni poziv za prijavu zapošljavanja trideset visoko obrazovnih Roma i Romkinja u Srbiji. Poziv će biti objavljen do kraja meseca.

Ministarstvo za ljudska i manjiska prava i društveni dijalog poziva visoko obrazovane Rome i Romkinje da se prijave na poziv zapošljavanja do kraja meseca. Direktorka Kancelarije za Inkluziju Roma AP Vojvodine Ljiljana Mihajlović napominje da ovaj poziv može mnogo značiti mladim Romima i Romkinjama, i dodaje da se podrška odnosi na ekonomiju, borbu protiv diskriminacije, socijalnu zaštitu, karijerno savetovanje, stručne prakse i slično.

Romi i Romkinje koji žele da upišu visoku školu ili fakultet imaju mugućnost da pošalju svoje prijave na adresi Nacionalnog saveta Romske Nacionalne manjine.

Direktorka kancelarije za Inkluziju Roma AP Vojvodine ističe da je počela onlajn obuka pedagoških asistenata od strane Ministarstva obrazovanja, i napominje da očekuje u narednom periodu na inicijativu Nacionalnog saveta romske Nacionalne manjine veliki broj škola dobiti radna mesta pedagoških asistenata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena