Yunet
 

Društvo

Pripreme za završni ispit

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. maj 2022. • 17:29 •

Pripreme za završni ispit

Učenici koji završavaju osnovnu školu krajem marta imali su probni završni ispit, kako bi proverili svoje znanje i stekli uvid u to šta ih očekuje na polaganju male mature. Devetoro učenika osmog razreda Osnovne škole „Moše Pijade“ iz Ivanova će ove godine po prvi put malu maturu polagati u svojoj školi.

Budući srednjoškolci već uveliko razmišljaju o tome gde će nastaviti školovanje. Pre toga očekuje ih polaganje male mature. Krajem marta organizovan je probni završni ispit, a učenici iz Ivanova pokazali su da spremno dočekuju test. Prema rečima Sanje Mijatović Simić, direktorke škole, najveći problem bio je test iz matematike.

Sa đacima se radi tokom cele školkse godine i oni su u mogućnosti da dolaze na dodatne časove, kako bi unapredili svoje znanje. Devetoro osmaka iz Ivanovačke škola ove godine će završni ispit polagati u svojoj školi.

Učenici osmih razreda školsku godinu završavaju 10.jJuna. Polaganje male mature očekuje ih 26., 27. I 28. juna, a potom i početkom jula upis u željene srednje škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena