Yunet
 

Društvo

NIS poziva studente da se prijave za novi program prakse

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. april 2022. • 18:18 •

NIS poziva studente da se prijave za novi program prakse

Kompanija NIS poziva studente završnih godina fakulteta i master studija da se pridruže timu jednog od najvećih energetskih sistema u regionu, kroz šestu sezonu programa prakse „NIS Calling”, kaže se u saopštenju ove kompanije.

NIS ističe da je za sve kandidate željne novih znanja i veština u različitim oblastima naftne industrije, pripremio fleksibilan plaćeni program zasnovan na 480 radnih sati prakse, koje studenti mogu da rasporede tokom četiri meseca i u zavisnosti od njihovih obaveza na fakultetu.

Kako se navodi, program je namenjen studentima treće, četvrte i pete godine studija (master ili apsolvent) koji mogu da konkurišu tokom različitih perioda godine i u skladu sa traženim pozicijama.

U saopštenju se navodi i da u okviru programa „NIS Calling” svaki polaznik dobija svog mentora koji prati njegov razvoj u skladu sa mentorskim planom, pruža podršku praktikantu tokom realizacije svih aktivnosti i pomaže mu da se adaptira na novu poslovnu sredinu.

Osim praktičnog angažovanja, studentima je omogućeno i da se dodatno edukuju u okviru Korporativnog univerziteta kompanije NIS, čiji su gostujući predavači renomirani domaći i strani stručnjaci iz različitih oblasti.

Šesta sezona programa otvoriće vrata za 40 studenata sa fakulteta kao šo su Rudarsko-geološki, Mašinski, Građevinski, Elektrotehnički, Ekonomski, Tehnički, Hemijski, Fakultet organizacionih nauka, Fakultet političkih nauka, Filološki fakultet, Filozofski fakultet, Tehnološko-metalurški, Saobraćajni, Prirodno-matematički, Fakultet tehničkih nauka i Fakultet bezbednosti.

Kompanija poziva i državljane Srbije koji studiraju u inostranstvu da se prijave za ovaj program, a učesnicima namerava da pokrije troškove prevoza i ishrane u okviru kompanijskih restorana.

Dodaje se i to da je “NIS Calling” fleksibilan program prakse kompanije NIS koji omogućava zainteresovanim studentima odabranih fakulteta da steknu prva radna iskustva i nove veštine u dinamičnom poslovnom orkuženju i na taj način mogu da se u praksi upoznaju sa oblastima za koje se školuju.

Do sada je priliku da uči i dodatno se obrazuje kroz ovaj program dobilo više od 130 polaznika, a više od 30 njih ostalo je da radi u NIS-u.

Ova kompanija, kao jedan od najpoželjnijih domaćih poslodavaca, apostrofira činjenicu da su upravo mladi stručnjaci strateški faktor budućeg uspeha kompanije, pa će NIS iz tog razloga i ubuduće nastaviti da osluškuje potrebe mladih i pružati im mogućnost da prve profesionalne korake naprave u jednom od najuspešnijih domaćih poslovnih sistema.

Prijava za šesti ciklus programa „NIS Calling“ moguća je do 20. maja na linku https://karijera.nis.rs/job-invite/780/>, dok je početak prakse planiran početkom jula.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena