Yunet
 

Društvo

Petković sa meštanima sela Banje i Suvo Grlo: Deca su budućnost opstanka našeg naroda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. april 2022. • 12:58 •

Petković sa meštanima sela Banje i Suvo Grlo: Deca su budućnost opstanka našeg naroda

Foto: TV Most

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boravio je danas u opštini Srbica, gde je sa episkopom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijski Teodosijem i predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem učestvovao u proslavi Vaskrsa sa decom i meštanima sela Banje i Suvo Grlo.

Petković je u prisustvu velikog broja dece i meštana čestitao najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs svim pravoslavnim vernicima, pogotovo srpskom narodu na KiM i ujedno preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Vaskrs koji je simbol pobede života nad smrću, pobede smisla nad besmislom, pobede nade nad beznađem čini mi se najbolje se oseća ovde i u selu Banje, ali i Suvom Grlu gde je naš narod uspeo zahvaljujući i crkvi i državi Srbiji da opstane i ostane”, rekao je Petković.

Naglasio je da deca predstavljaju budućnost opstanka našeg naroda i da ovde naš narod živi život dostojan čoveka u 21 veku“, kazao je Petković.

„Ovde smo svoji na svome, iovde smo došli da gradimo mir i donesemo jaje koje je simbol života i razgovaramo sa našom dečicom koja predstavljaju budućnost opstanka našeg naroda, da razovaramo sa našim meštanima da vidimo šta je to što možemo kao država Srbija da pomognemo i učinimo da i ovde naš narod živi život dostojan čoveka u 21 veku“, rekao je Petković.

Istakao je da život srpskog naroda u ovom delu Kosova i Metohije nije lak.

„Iskušenja su velika, pogotovo u ovom nezgodnom okruženju, ali tu smo da gradimo mir, tu smo da vodimo računa o našoj deci. Kancelarija za KiM pomogla je u selima Banje i Suvo Grlo u izgradnji dve ambulante, gde dolazi lekar i završili smo srednju školu iz temelja i još ćemo mnogo toga raditi i uraditi. Znam da je i ovde interesovanje za posao veliko i videćemo šta možemo da učinimo na tom polju, jer nam je važno da nam se ovde deca rađaju, da ovde mladi ostaju i da ovde sa našom crkvom i institucijama Republike Srbije pre svega gradimo budućnost za bolje sutra svih nas“, poručio je Petković.

Sela Banje i Suvo Grlo su sela u opštini Srbica. Prostiru se na istočnom ogranku planine Mokre Gore.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad