Yunet
 

Društvo

Dea Đurđević: Opreznim ponašanjem u saobraćaju čuvamo živote

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. april 2022. • 17:24 •

Dea Đurđević: Opreznim ponašanjem u saobraćaju čuvamo živote

Posledice neprilagođene brzine, zanemarivanja bezbednosnog pojasa, upotrebe telefona, alkohola i psihoaktivnih supstanci bile su teme tribine posvećene bezbednosti u saobraćaju. Dea Đurđević, predsednica Udruženja „Budimo bezbedni“ i poznata TV voditeljka, nakon saobraćajne nesreće koju je doživela, putem tribina, upozorava na važnost opreznog ponašanja u saobraćaju.

Dea Đurđević, predsednica Udruženja “Budimo bezbedni” i Mijat Cerović iz Agencije za bezbednost saobraćaja, na još jednoj tribini posvećenoj mladima, ukazalali su na važnost poštovanja saobraćajnih propisa.

Poštovanjem propisa i pažljivim ponašanjem u saobraćaju štitimo sebe ali i druge. Trenutak nepažnje može dovesti do posledica za ceo život, kaže Dea Đurđević.

Prema statističkim podacima na putevima Srbije u proteklih 30 godina stradalo je 40.000 ljudi. Mijat Cerović iz Agencije za bezbednost saoabraćaja, navodi da je pre osnivanja agencije, na godišnjem nivou, bilo oko 2.500 nastradalih. Prošle godine u saobraćaju je nastradalo 500 osoba, a kako kaže cilj je da se taj broj svede na nulu.

Od osnivanja Udruženja „Budimo bezbedni” Dea Đurđević svoje iskustvo podelila je sa velikim brojem građana naše zemlje, jer kako kaže ne bi volela da niko više to doživi. Tribine koje organizuje, pre svega su namenjene edukaciji srednjoškolaca. Smatra da bezbednosna kultura mora biti visoko na lestvici prioriteta našeg društva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena